Bananpandekager


Her får I min bedste opskrift på bananpandekager med havregryn.
De er virkelig skønne og bliver altid spist med stor fornøjelse, året rundt. Om sommeren spiser vi bananpandekager med græsk yoghurt, friske bær og om vinteren med æbler, bananskiver, nødder og frø. Topping kan man variere helt som man har lyst til og alt efter hvad man har på lager. Hvis I er heldige at have et par bananpandekager i overskud, så smager de også godt kolde og de er et hit i børnenes madpakke, som en lille sød dessert.
Prøv også: min opskrift på lækker havregrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bananpandekager
- 2 banan, modne
- 3 æg
- 30 g finvalset havregryn
- 60 g fuldkornshvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 spsk smør
- Til servering
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 100 g jordbær
- 75 g blåbær
- 4 stængler frisk mynte
Mos bananerne til bananmos med en gaffel og pisk bananmosen sammen med æg. Vend havregryn, fuldkornshvedemel, bagepulver, krydderier og salt sammen i en skål og vend det i bananmosen med æg.
Varm en pande op til middelhøj varme og kom en klat smør på. Lad smørret bruse af og kom pandekagedejen på panden i klatter med en spiseske. Steg først bananpandekagerne 2-3 minutter på den ene side og vend dem når de er gyldne og steg videre på den anden side.
Servering
Server på tallerkener eller et fad med græsk yoghurt, friske bær og mynte.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har nogle prøvet banan pandekager. Med ander frugter. Vis ja hvad kunne det være.
Hej René
Banan fungere godt som bindingsmiddel, men jeg har indimellem lavet dem med æble. Dog stadig med bananer i.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastiske opskrifter generelt på Valdemarsro.
Ksn bananpangekagerne fryses ?
Vh. Bettina
Hej Bettina
Hvor er det sødt af dig at skrive det! Tak :)
Ja, bananpandekager kan sagtens fryses
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
10/10 hilser familiens 13-årige. Som også spiste alle pandekagerne inden vi voksne nåede at sætte os. 😅 Mon ikke vi laver dem snart igen – tusind tak for opskriften!
Fantastisk! Mange tak for din søde hilsen, Anna! Det er jeg virkelig glad for :)
Kh Ann-Christine