Stegte sild
Stegte sild i eddikelage er virkelig lækkert på rugbrød med løgringe, æbler i små tern og et lill drys kørvel.
Lav gerne retten et par dage før servering, da de lækre stegte sild bliver endnu bedre, når de får lov at trække smag fra krydderierne i lagen.
Stegte sild i eddike er en klassiker ved juletid til julefrokosten og på påskebordet.
Prøv også: min opskrift på mørbradbøffer i fad >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegte sild
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 500 g sildefilet
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- 2 spsk grov sennep
- 1 tsk tørret dild
- 1 dl rugmel
- 1 tsk smør, til stegning
- Lagen
- 4 dl æblecidereddike
- 400 g sukker
- 1 dl æblemost
- 1 dl vand
- 5 hele nelliker
- 5 allehånde, hele
- 10 peberkorn
- 1 løg, i både
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 rugbrød
- 20 g smør, til brødet
- 1 rødløg, i ringe
- 1 æble, i små tern
- 1 håndfuld kørvel
Klip rygfinnen af sildefileterne, hvis den ikke allerede er fjernet.
Bland fintrevet citronskal, sennep og dild sammen og smør det på indersiden af silden og luk den sammen. Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen.
Steg sildefiletteerne på en pande med smør, ved middelvarme på hver side til de er gyldenbrune.
Kom eddike, æblemost, sukker, vand, nelliker, allehånde og peberkorn i en gryde og kog det op til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og lad lagen køle af til stuetemperatur. Læg de stegte sild og løg i en beholder med låg. Hæld lagen over, læg låg på og stil på køl i minimum 1 dag og gerne længere tid før servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan jeg stege sild fra glas, der ER marinerede?
Mvh
Peter
Hej Peter
Nej, det vil jeg ikke umiddelbart tro, men jeg har ikke forsøgt mig med det.
Kh Ann-Christine
Det anede mig nok. Tak for dit svar.
Mvh
Peter
Hej,
Jeg er ikke garvet i silde retter, men vil springe ud i stegte sild denne jul.
Er lidt i tvivl om selve den rå sild. Købes den rå eller frossen?
Og hvor meget skal der gøres af rensning af ben og finner i den tilberedning?
På forhånd tak.
Vh.
Hej Dorthe
Jeg håber du bliver vild med retten :) – jeg køber de rensede sild på køl hos fiskehandleren, så er ben og som regel også finner fjernet og det er lige til at gå i gang med retten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – en – 1! – teske smør til stegning!?
Alt efter hvilken pande du bruger, tilsæt blot mere efter behov :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine