Salte Græskarvafler med bagte grøntsager
Lækre græskarvafler med bagte grøntsager og kikærter, dertil en cremet dip og sprøde salte græskarkerner og æble. Mums, det er lækkert med sådan en servering, og den kan serveres til både en fancy frokost eller en dejlig let aftensmad.
Til de bagte grøntsager har jeg valgt gulerødder og græskar i tern, samt løg og rosmarin til at give smag under bagning. Det bliver virkelig lækkert og mættende med kikærterne sammen med.
Jeg er vild med græskarsæsonen, det er bare så hyggeligt og de spiselige græskar smager så godt både det søde og det salte køkken, så her i efteråret nyder vi græskar til både hyggelig efterårspynt og til at lave en masse lækre retter med.
Prøv også: lækre opskrifter med græskar >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salte Græskarvafler med bagte grøntsager
- Græskarvafler
- 225 g hokkaido græskar, i tern
- 125 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 3 æg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1,50 dl mælk
- 20 g smør
- Bagt grøntsager og kikærter
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 4 gulerødder, i tern
- 300 g hokkaido græskar, i små tern
- 1 løg, i både
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Honning og sennepsdip
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk grov sennep
- 1 tsk akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 æble, i små tern
- 30 g græskarkerner, saltede og ristede
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Græskarvafler
Kom græskar i en gryde og dæk med vand. Kog til græskaret er mørt og hæld vandet fra. Kom de kogte græskartern og de andre ingredienserne til vaflerne i en blender og blend til en ensartet vaffeldej.
Bag en vaffel af gangen i et vaffeljern smurt med lidt smør, i 3-4 minutter eller til sprøde, gyldne og gennembagte.
Bagte grøntsager
Kom kikærter og grøntsagerne på en bradepande med bagepapir og vend dem i rosmarin, salt, peber og olie. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Honning og sennep dip
Rør dippen sammen og smag den godt til med salt, friskkværnet peber og eventuelt mere honning eller sennep efter smag.
Servering
Server de lune vafler, toppet med bagte grøntsager og kikærter, den cremede dip, ristede salte græskarkerner, æbletern og persille.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.