Æblemuffins
Krydrede saftige æblemuffins er noget af det dejligste at bage i efteråret.
De smager vidunderligt når de er friskbagte og lune og de er også skønne og saftigt lækre dagen efter, ja selv på 2 og 3 dagen er de skønne. Nyd dem som de er, eller server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Jeg bager dem med en smule fuldkornshvede og hasselnødder, det gør krummen lidt rustik og porrøs, hvilket klæder kagerne utrolig godt efter min mening.
Prøv også: min opskrift på lækre græskarmuffins >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblemuffins
- 150 g smør, blød og stuetempereret
- 175 g sukker
- 2 æg
- 1 dl yoghurt naturel
- 30 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 40 g hasselnødder, finthakkede
- 200 g æble, i små tern
- 1 spsk sukker, til drys
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk æggene i et ad gangen, til blandingen er helt ensartet. Rør derefter yoghurt og fuldkornsmel i .
Rør hvedemel, kardemomme, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og rør derefter hasselnødder i.
Tilsæt æbletern og vend dem forsigtigt rundt i dejen.
Fyld dejen i muffinforme. Drys med lidt sukker og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad de nybagte og varme æblemuffins køle lidt af på en rist, inden de skal spises.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg må bare prøve denne opskrift, det lyder så lækkert. Jeg har ikke noget yoghurt i køleskabet. Kan jeg erstatte det med noget andet? :) eller udelade det?
Hej Janni,
Du kan erstatte yoghurt med cremefraiche, skyr, kærnemælk eller andre surmælksprodukter i denne opskrift.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man nu doblede eller tredoblede opskriften, kunne man mon så lave den kom en bradepandekage. Jeg skal have kage med i børnehaven til kartoffelfest som er en slags høstfest, og tænkte at æblekage ville passe perfekt til årstiden og høstfesttemaet
Hej Simone
Hvor lyder det hyggeligt! Hvis du bruger omregneren her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ så kan du regne med at opskriften på 12 muffints svarer til en springform på omkring 24 cm i diameter, og gange op derefter til din størrelse form.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har pære/banan yoghurt, kan det bruges?
Hej Conny
ja, det har jeg fået tilbagemeldinger på tidligere fra andre at det er gået glimrende
God fornøjelse
Kh Ann-Christine