Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommetrifli/ Afternoon tea Dessert, Efterår, Festmad, Kager og søde sager

Blommetrifli

Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.

Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas og en lækker vaniljeprikket råcreme med luftig flødeskum og skøn smag til de lidt syrligt søde blommer.

Det er en dejlig dessert her i august måned hvor blommerne er i højsæson og smager virkelig skønt friskplukkede fra blommetræerne.

Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >> 

Blommetrifli
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT45M4
Ingredienser
  • Bagte blommer
  • 400 g blommer
  • 40 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk lys rom, el. lign. (kan undlades for alkoholfri version)
  • Nøddeknas
  • 50 g hasselnødder
  • 50 mandler
  • 30 g havregryn, grovvalset
  • 1 spsk honning
  • Vanilje råcreme
  • 2 æggeblomme
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.

Nøddeknas
Rist  nødderne på en tør pande. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.

Hak nødderne groft og kom dem på panden sammen med honning og havregryn. Rør godt igennem og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.