Bygotto med varmrøget laks
En herlig bygotto med varmrøget laks, serverede jeg for familien den anden dag. Et kæmpe hit, specielt hos Julie som elsker al slags grød, inkl diverse ‘otto varianter. Det er en nem hverdagsret, og så synes jeg der er noget comfort hyggeligt over de lidt tunge retter – den slags der gør godt om efteråret når det bliver mere køligt og mørkt udenfor.
Denne weekend står for vores vedkommende på kaffeaftaler, brunchhygge med familie, efterårsklargøring af haven, oprydning herhjemme, cykelture, leg, kram, madlavning, historielæsning, lidt shopping og tid til ingenting og alting. Rart!
Jeg håber, I får en rigtig dejlig weekend.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bygotto med varmrøget laks og persille
- 200 g bygkerner
- 1 løg, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 5 dl kyllingefond
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 70 g parmesan, friskrevet
- 1 varmrøget laks
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld persille, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg i olie i en gryde, til de er bløde.
Skyl bygkernerne og kom dem i gryden, sammen med hvidvin, halvdelen af kyllingefond og grøntsagsboullion. Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil speltkernerne har suget væsken til sig.
Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.
Rør parmesan og den groftplukkede laksefilet i retten.
Drys med frisk persille inden servering
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Afprøvet med makrelfilet i stedet for laks. Jeg tilføjede nogle majs til sidst, hvilket også smagte dejligt. Jeg kan afsløre at den også smager rigtigt fint afkølet på en frokostbolle dagen efter. :)
Uhmm, makrel er så lækkert :)
Kh Ann-Christine
Er afprøvet med brune champignon og spinat. Meget lækkert og let at lave
Uhm, det lyder også lækkert!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej valdemarsro, har lige lavet samme opskrift bare med øl og pølser! Det er genialt