Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bygotto-med-varmroget-laks/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Forretter, Grød, Italiensk, Nem Hverdagsmad

Bygotto med varmrøget laks

En herlig bygotto med varmrøget laks, serverede jeg for familien den anden dag. Et kæmpe hit, specielt hos Julie som elsker al slags grød, inkl diverse ‘otto varianter. Det er en nem hverdagsret, og så synes jeg der er noget comfort hyggeligt over de lidt tunge retter – den slags der gør godt om efteråret når det bliver mere køligt og mørkt udenfor.

Denne weekend står for vores vedkommende på kaffeaftaler, brunchhygge med familie, efterårsklargøring af haven, oprydning herhjemme, cykelture, leg, kram, madlavning, historielæsning, lidt shopping og tid til ingenting og alting. Rart!

Jeg håber, I får en rigtig dejlig weekend.

Bygotto med varmrøget laks og persille
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT30M4
Ingredienser
  • 210 g bygkerner
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 liter kyllingefond
  • 0,50 liter grøntsagsbouillon
  • 3 spsk flødeost, naturel
  • 30 g parmesan, groftrevet
  • 1 dl hvidvin
  • 1 varmrøget laks
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld persille, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter rødløg i olie i en gryde, til de er bløde og klare.

Skyl bygkernerne og kom dem i gryden, sammen med halvdelen af kyllingefond og grøntsagsboullion. Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil speltkernerne har suget væsken til sig.

Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.

Rør flødeost, hvidvin og den groftplukkede laksefilet, samt 2/3 dele af parmesan.

Anret med flager af parmesan og frisk persille.