Bygotto med varmrøget laks
En herlig bygotto med varmrøget laks, serverede jeg for familien den anden dag. Et kæmpe hit, specielt hos Julie som elsker al slags grød, inkl diverse ‘otto varianter. Det er en nem hverdagsret, og så synes jeg der er noget comfort hyggeligt over de lidt tunge retter – den slags der gør godt om efteråret når det bliver mere køligt og mørkt udenfor.
Denne weekend står for vores vedkommende på kaffeaftaler, brunchhygge med familie, efterårsklargøring af haven, oprydning herhjemme, cykelture, leg, kram, madlavning, historielæsning, lidt shopping og tid til ingenting og alting. Rart!
Jeg håber, I får en rigtig dejlig weekend.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bygotto med varmrøget laks og persille
- 210 g bygkerner
- 1 rødløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 liter kyllingefond
- 0,50 liter grøntsagsbouillon
- 3 spsk naturel flødeost
- 30 g parmesan, groftrevet
- 1 dl hvidvin
- 1 varmrøget laks
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld persille, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter rødløg i olie i en gryde, til de er bløde.
Skyl bygkernerne og kom dem i gryden, sammen med halvdelen af kyllingefond og grøntsagsboullion. Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil speltkernerne har suget væsken til sig.
Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.
Rør flødeost, hvidvin og den groftplukkede laksefilet, samt 2/3 dele af parmesan.
Anret med flager af parmesan og frisk persille.
NomNom, det lyder lækkert!
Det var det også, kan du tro :)
Aj, hvor lyder det godt – og ser eminent lækkert ud!
Jeg var på Kähler Coffee Station forleden og fik også bygotto. Hvor glad jeg end er for Kählers univers, må jeg sige, at jeg faktisk blev lidt skuffet over deres bygotto. Må vi hellere få prøvet din :)
Tak Marina -jeg elsker virkelige disse retter som jo kan varieres på mindst 1000 måder.
Jeg har faktisk ikke smagt deres bygotto – men den tror jeg da lige at jeg hopper over så ;)
Jeg er bare slet ikke til fisk men mon man kan bruge kylling i denne opskrift i stedet for? Hvordan ville du så lave kyllingen?
Sagtens eller måske en rest andesteg. Vi tilbereder oftest hele kyllinger og så ville jeg blot anvende denne ret som en fin mulighed til at bruge de lækre rester. Ellers ville jeg krydre kyllingestykkerne godt med favoritkrydderierne, olie og citronsaft – det må gerne være lidt spicy, stege det på panden eller i ovnen, skære det i tern og vende i otto´en.
Hej, hvor lyder det lækker, må jeg spørge til din milde kyllingefond og grøntsagsbouillon. Jeg har ikke liige noget hjemmelavet af den slags, kan jeg bruge et eller andet færdigt, som ikke er bouillontern :-))?
Mvh. Mette
Jeg bruger enten Herbamare eller boullion fra Oscar – det smager godt, synes jeg.
Mmm, lyder lækkert. Er det bygkerner, som skal ligge i blød i en 8-10 timer, som du bruger?
Det er det også :)
Dem jeg bruger er parboiled og kan bruges med det samme.
Hej. Kan man fryse selve bygmassen, altså inden vin, fisk osv? :)
Mvh Maj
Det skal jeg ikke kunne sige, da det ikke er testet – så det må komme an på en prøve :)
Hej Ann-Christine. Jeg tilmeldte mig dit nyhedsbrev forleden fordi jeg tænkte at jeg ville prøve dine madplaner. Har så modtaget den første og det ser bare rigtig lækkert ud :)
Jeg kan bare ikke finde indkøbslisten?? Jeg vil meget gerne prøve din madplan, men håbede lidt på en liste, så det var nemt ;)
Jeg vidste ikke hvor jeg skulle skrive henne, så nu blev det altså her.
Mange hilsner Sandra
Hej Sandra,
Åh ja, det ville jo simpelthen være luksus lige at få indkøbsseddel med – det er tiden bare desværre slet ikke til på nuværende tidspunkt. Men det står på listen over mulige tiltag. Når tiden er til det :)
Håber du selv kan copypaste fra ingredienslisten til et worddokument og så selv lave den :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for en dejlig side, har lavet adskillige af dine retter og det er altid blevet lækkert!
Nu kan jeg se denne opskrift er et par år gammel, men har du nogen ide om mængden af varmrøget laksefilet? Jeg er kun vant til at købe dem på 125g til frokosten, men tænker det ikke helt er nok til fire personer.
Venlig hilsen, og god påske,
Mathilde
Hej Mathilde,
Tusind tak for din hilsen, det er dejligt at høre ♡
Jeg bruger faktisk blot en filet a ca 125-150 g. Synes det bliver for meget koncentereret i smagen, hvis det er mere end det – jeg ser det lige så meget som et krydderi til retten.
Rigtig god påske
Kh AC
Hej.
Vi skal lave denne ret i aften – normalt kommer hvidvinen i først, da alkoholen skal fordampe. Kan den det, når det kommer I til sidst? Jeg spørger, fordi vores datter på 1 år også skal spise med.
Tak for lækre opskrifter, og for at gøre hverdagen nemmere :)
Hej Mia,
Mange tak for din søde hilsen
Du kan sagtens bytte rundt på det, for at være på den sikre side :)
Kh AC
Er bygkerner og perlebyg det samme?
perlebyg er polerede bygkerner, men du kan godt bruge begge dele til denne
Hej valdemarsro, har lige lavet samme opskrift bare med øl og pølser! Det er genialt
Er afprøvet med brune champignon og spinat. Meget lækkert og let at lave
Uhm, det lyder også lækkert!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Afprøvet med makrelfilet i stedet for laks. Jeg tilføjede nogle majs til sidst, hvilket også smagte dejligt. Jeg kan afsløre at den også smager rigtigt fint afkølet på en frokostbolle dagen efter. :)
Uhmm, makrel er så lækkert :)
Kh Ann-Christine