Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bygotto-med-varmroget-laks/

Bygotto med varmrøget laks

En herlig bygotto med varmrøget laks, serverede jeg for familien den anden dag. Et kæmpe hit, specielt hos Julie som elsker al slags grød, inkl diverse ‘otto varianter. Det er en nem hverdagsret, og så synes jeg der er noget comfort hyggeligt over de lidt tunge retter – den slags der gør godt om efteråret når det bliver mere køligt og mørkt udenfor.

Denne weekend står for vores vedkommende på kaffeaftaler, brunchhygge med familie, efterårsklargøring af haven, oprydning herhjemme, cykelture, leg, kram, madlavning, historielæsning, lidt shopping og tid til ingenting og alting. Rart!

Jeg håber, I får en rigtig dejlig weekend.

PT40min

Bygotto med varmrøget laks og persille

4 pers.    40 min
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Varm en gryde op med olivenolie og løg, sauter det fintsnittede rødløg til det er blankt og gennemsigtigt.

Skyl bygkernerne og kom dem i gryden, sammen med halvdelen af kyllingefond og grøntsagsboullion. Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil speltkernerne har suget væsken til sig.

Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.

Rør cream cheese i, hvidvin og den groftplukkede laksefilet, samt 2/3 dele af parmesan.

Anret med flager af parmesan og frisk persille.
Skulle der være en rest, så smager det pragtfuldt til frokost dagen efter