Cantuccini


Sprøde og søde cantuccini – den lækre italienske småkage fra Toscana, som bages af to omgange og er sød, sprød og med en vidunderlig smag af mandler med et strejf af citron og vanilje.
Et par gange i Italien fik vi serveret disse italienske mandelsmåkager til dessert. I fint selskab med et glas ravgyldent Vinsanto – hellige vin – som er en skøn toscansk dessertvin. Nemt og enkelt. Lige lidt til den søde tand efter en god middag, men ikke så meget at man bliver for overmæt efter desserten.
Prøv også: opskrift på biscotti med chokolade >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 25 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cantuccini
- 150 g hvedemel
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 0,50 tsk salt
- 100 g mandler
- 2 æg, sammenpisket
Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, fintrevet citronskal og salt godt sammen. Bland mandler i blandingen og tilføj æggene et ad gangen til dejen kan samles og er klistret, men formbar.
Form dejen til 2 aflange tynde stænger på en bageplade med bagepapir. Kom lidt koldt vand på hænderne for at glatte dejen pænt.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20 min.
Tag kagerne ud og lad kagerne køle af i et kvarters tid. Skær kagerne ud diagonalt i ca 1 cm tykkelse. Sæt dem på bagepladen med bagepapiret igen og bag igen ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for opskriften, den er super nem at følge og smagen er lige som den skal være. Jeg tror de bliver en del af mit faste repertoire :)
Hej Christine
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg skal holde fest den 3 maj og vil gerne bage dine cantuccini allerede nu.
Kan de fryses, eller holde sig så længe i en kagedåse?
M.v.h
Anne Marie
Hej Anne Marie
De kan fint holde sig i nogle uger i lufttæt beholder / kagedåse.
Hvis man er uheldig og de er blevet lidt bløde, så kan man blot bage dem igen i 5-6 minutter og lade dem køle af på en rist, så er de som friskbagte igen.
Rigtig god fornøjelse med festforberedelserne
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for opskriften, kan se at vanilje stangen mangler i den skriftlige opskrift. God Jul
Mvh Marlene
Hej Marlene
Det er vaniljesukker jeg bruger i denne opskrift og det er med i ingredienslisten og fremgangsmåden.
Du kan fint erstatte det med vaniljekornene fra en vaniljestang
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine