Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/caponata/ Aftensmad Festmad, Italiensk, Vegetar

Caponata

Jeg er vild med Siciliansk Caponata, som er en enkel grøntsagsret smækfyldt med god smag og det smager efter min mening allerdejligst serveret med ristet surdejsbrød.

Det er simpelthen så lækkert! Grøntsagerne får rigtig meget smag af at blive sauteret på panden og når de får selskab af olivenolie, kapers og frisk basilikum, så bliver det virkelig godt. Jeg serverer gerne caponata som en let hovedret med brød til, eller som tilbehør til fx kød, småretter eller en pastaret.

Det er en meget aromatisk, duftede og smagsfyldt ret, som jeg smager godt til med friskrevet citronskal, lidt citrussaft, balsamico og blot en anelse sukker for at fremhæve smagene.

Prøv også: nem opskrift på pasta med græskar >>

Caponata
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 2 aubergine, i tern
  • 2 løg, i både
  • 400 g tomater, i kvarte
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 3 stængler bladselleri, i tern
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g sorte oliven
  • 25 g kapers
  • 40 g pinjekerner, ristede
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 3 spsk balsamico
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 8 skiver brød, ristet
Fremgangsmåde

Sauter alle grøntsagerne på en pande med olie ved middelvarme under omrøring i 10-15 minutter, til løgene bliver gyldne og grøntsagerne møre. Tilsæt lidt grøntsagsbouillon efter behov, så grøntsagerne ikke steger tørt.

Vend oliven og kapers, samt halvdelen af pinjekerner og basilikum i retten og gem resten til servering.

Smag retten godt til med balsamico, fintrevet citronskal, en smule citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.

Server på tallerkener med resten af basilikum og pinjekerner drysset over, samt friskrevet ost og godt ristet brød

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad