Choko-orange småkager
Choko-orange småkager med en lækker smag af appelsin og chokolade i sprøde småkager. Helt enkelt og super lækkert!
Orange-chokolade er så lækkert og her får smagen af den aromatiske appelsinskal godt selskab af god mørk chokolade, et strejf af vanilje og smagen af god smør i sprøde lækre småkager, der er nemme at bage.
Brug god tid på at smuldre appelsinskallen ind i melblandingen, det er det hele værd, for den dejlige orangesmag bliver på den måde ekstra intens og lækker.
Prøv også: flere opskrifter på jule småkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 75 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Choko-orange småkager
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 200 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 50 g mandelmel
- 200 g smør
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 1 æg, sammenpisket
Rør hvedemel, bagepulver, sukker og vaniljesukker godt sammen. Smuldr appelsinskal godt i melblandingen til det dufter dejligt af appelsin. Rør mandelmel i og smuldr derefter smør i melblandingen til det er helt ensartet. Vend chokoladen i og saml til sidst dejen med et sammenpisket æg.
Tril dejen til stængler på cirka 2 1/2 cm i diameter. Pak dem i madpapir og sæt i køleskabet i minimum 1 time.
Skær dem ud i 1/2 cm tykke skiver og læg dem med afstand imellem på en bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej :-)
Jeg er ret ny i smaåkagebageriet.
I stedet for at lave halv portion, kan man så fryse stængerne ned til senere bagning?
Mvh
Camilla
Hej Camilla
Ja, det kan man sagtens. Det er nemlig altid lækkert at have et par ruller småkagedej i fryseren.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal man bruge mandlemel eller kan det godt undlades.
Hvis man ikke have mulighed for at skaffe det ?
Vh. Josefine
Hej Josefine
Du kan efter eget valg erstatte mandelmel med finthakkede mandler, hasselnødder eller med hvedemel.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Småkagerne blev dejlige. Da jeg ikke havde mandelmel på hånden, smuttede jeg nogle mandler og “blendede’ dem groft. Resultatet er godt.
Hej Inger
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine