Citronkage


Saftig citronkage med birkes og den helt perfekte balance mellem sød og syrligt ♡
Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun alligevel kagen var virkelig lækker og man bemærker ikke marcipanen, udover at den bidrager med saftighed til kagen. ! Derudover er kagen tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.
Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronkage
- 175 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g marcipan, i tern
- 1 dl citronsaft
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk blå birkes
- Citronglasur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 spsk blå birkes
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter marcipan og citronsaft i, til det er helt ensartet og pisk til sidst et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland mel, citronskal, bagepulver, salt og birkes godt sammen og sigt melblandingen i dejen. Vend birkes fra sigten i til sidst og rør dejen sammen.
Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.
Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af, og drys til sidst med friskrevet citronskal og blå birkes.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan den fryses uden glasuren inden spisning ?
ja, kagen kan sagtens fryses
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad gør blå birkes godt for?
For mig er det kun for at de sætter sig mellem tænderne som ligner karies ☺️
Hej Bente
Birkes giver rigtig god smag til bagværk (både brød og kage) og passer rigtig godt smagsmæssigt sammen med citron i kager.
Eneste ulempe er deres evne til at sætte sig i tænderne ;)
Kh Ann-Christine
Har lige bagt kagen, helt efter opskriften.. Den blev super god.❤️🇫🇴
Hej Sunneva
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
God weekend
Kh Ann-Christine