Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frokost-boller-med-tomat-og-bacon/

Frokost boller med tomat og bacon

Jeg har rigtig været i gang med at eksperimentere med frokostboller til madpakkerne herhjemme. Jeg synes godt, at sådanne boller må være lidt varieret i smag og krydderier. Johan og Julie skal have madpakke med til kl 14 frugt i børnehaven. Ofte består sådan en madpakke af en bolle eller kiks, 2-3 slags skåret frugt, en gulerod og en figenstang, pakke rosiner eller en snackpølse. Så er der frisk energi til at lege og lave sjove ting. Jeg havde for noget tid siden bagt rosinboller, som de fik med i madkassen. Julie spurgte næste morgen, om jeg ikke nok ville lade være med at putte rosiner i hendes boller. Da jeg spurgte havde jeg så skulle komme i, var svaret: “chokolade er en god ide, mor!”

PT+1H

Boller med bacon og soltørrede tomater

Opskrifter til 10-12 boller    +1 time
Opskrifter til 10-12 boller
Ingredienser
Udskriv opskrift
+1 time
Fremgangsmåde

Baconskiverne steges sprøde og lækre på en pande ved mellem varme. Gæren røres ud i vand. Rør salt og havregryn og soltørrede tomater samt finthakket bacon i dejen. Derefter røres melet i, lidt efter lidt indtil dejen er fast og der ikke længere kan røres med en grydeske. Ælt dejen kort på køkkenbordet med lidt mel.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 3-5 timer. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve en halv times tid og bag derefter i en forvarmet ovn i 18-22 minutter ved 200 grader.

Udover at være madpakkeegnet, så gør de sig rigtig godt som tilbehør til efterårets varme supper