Boller med tomat og bacon


Lækker opskrift på boller med tomat og bacon, som er god som madbrød eller som sandwichboller, fx til madpakkerne.
De er yderst velegnede som madbrød til suppe og andre måltider og smager skønt hvis man rister dem og spiser dem som en lækker ostemad.
De bliver virkelig lækre og skal du spise dem straks de er frisklavede, så synes jeg også de er super lækre med små tern af en god ost i – fx cheddar eller emmentaler.
Prøv også: opskrift på osteboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller med tomat og bacon
- 10 g gær
- 4 dl vand
- 75 g bacon, sprødstegt og grofthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 100 g fuldkornshvedemel
- 350 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand.
Kom bacon, soltørrede tomater og fuldkornshvedemel i skålen og rør det godt sammen. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør dejen sammen til den er ensartet – gerne på en røremaskine.
Lad dejen stå i skålen i røremaskinen og hvile i 30 minutter. Kom salt i dejen og ælt dejen på røremaskinen i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er blød, smidig og glat.
Lad dejen hæve tildækket i en skål på køkkenbordet i 45 minutter til den er hævet til cirka dobbelt størrelse og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa.
Jeg tænkte på.. Det der bacon der… gør det noget hvis jeg bruger bacontern i stedet for de lange stykker bacon?
Jeg tænker at det jo er bacon-smagen man er ude efter..
Som altid en super god blog med masser af inspiration. Ingredienserne i mit køkken er vokset betydeligt siden jeg fandt din hjemmeside 😀
Ja, det kan du sagtens gøre.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Jeg er fan af Julie – Rosiner hører ikke til i boller (eller andet bagværk)
♡♡♡
Er de fryseegnet? :)
Ja, det kan man sagtens :)