Frokost boller med tomat og bacon


Her byder jeg på en omgang lækre frokostboller med bacon og soltørret tomat.
Det er bagværk af den slags, der ikke nødvendigvis behøver blive smurt, men også kan spises som de er – eller man kan fylde dem som lækker sandwich til madpakken, lige som de også er yderst velegnede som madbrød til suppe og andre måltider.
Jeg har rigtig været i gang med at eksperimentere med frokostboller til madpakkerne herhjemme. Jeg synes godt, at sådanne boller må være lidt varieret i smag og krydderier.
Boller med bacon og soltørrede tomater
- 4 skiver bacon, sprødstegt
- 4 dl vand
- 20 g gær
- 40 g havregryn, finvalset
- 1 tsk salt
- 250 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 20 g soltørrede tomater, finthakket
Gæren røres ud i vand. Rør salt og havregryn og soltørrede tomater samt finthakket bacon i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt indtil dejen er fast og der ikke længere kan røres med en grydeske.
Ælt dejen kort på køkkenbordet med lidt mel.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 3-5 timer.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve en halv times tid
Bag derefter i en forvarmet ovn i 18-22 minutter ved 200 grader varmluft.
Udover at være madpakkeegnet, så gør de sig rigtig godt som tilbehør til efterårets varme supper
De ser super lækre ud! Jeg er godt nok ikke så vild med bacon, men det kan jeg jo bare undlade! (:
Ja, det kan sagtens undlades. Prøv evt at komme hakket oliven i, det er også godt
Haha, chokolade er altid en god ide! :)
ALTID! :)
Uh manglede lige en lækker opskrift på nogle små boller, man kan tage med på madpakke.
Dem må jeg prøve :)
Ja, endelig – og lad mig gerne høre hvad du synes om dem
Kan man bruge noget andet kød, hvis man ikke er så vild med bacon?
Jeg ville nok helt undlade kødet så og måske putte oliven i
De lyder rigtig lækre :)
Det er de også, en skive ost på, lidt grønt til og så er det skøn frokost, synes jeg :)
Årh bacon boller – det er lige noget for min mand. Dem skal han da snart forkæles med :o)
Tusind tak (endnu endnu endnu en gang) for inspiration!
Selv tak – og heldige din mand, som skal forkæles med dem :)
Jeg vil blot din opskrift. Det var en ubetinget succes her hos os – så tak for inspiration og opskrift.
Bedste hilsner
Karen
Det er jeg glad for at høre, Karen! Tak :)
Hej
Tænkte på, om bollerne eventuelt kunne bruges som sandwich boller? Har ledt længe efter nogen boller, hvor jeg kunne putte blandt andet kylling, en dressing og noget salat i. Kan man det i disse?
Venlig hilsen,
Kia
Hej Kia,
det kan de sagtens :)
Kh AC
Spørg sikkert lidt dumt nu, men hakker du bare bacon og rør det i dejen sammen med de soltørrede tomater ?
Lyder meget spændende og vil helt sikkert prøve dem i en glutenfri version.
Ja, det gør jeg – jeg steger det dog først :)
God fornøjelse med dem
Nå pyha. Jeg kunne heller ikke finde baconen i opskriften. Vi blev enige om at det var sådan en snack til mens man bager?
Hehe, en bagesnack er da heller ikke det værste ;)
jeg har lige opdateret opskriften så baconen kommer i bollerne til næste gang :D
Er de fryseegnet? :)
Ja, det kan man sagtens :)
Jeg er fan af Julie – Rosiner hører ikke til i boller (eller andet bagværk)
♡♡♡