Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frokost-boller-med-tomat-og-bacon/ Boller Brød og Boller, Frokost, Madbrød, Madpakker

Boller med tomat og bacon

Lækker opskrift på boller med tomat og bacon, som er god som madbrød eller som sandwichboller, fx til madpakkerne.

De er yderst velegnede som madbrød til suppe og andre måltider og smager skønt hvis man rister dem og spiser dem som en lækker ostemad.

De bliver virkelig lækre og skal du spise dem straks de er frisklavede, så synes jeg også de er super lækre med små tern af en god ost i – fx cheddar eller emmentaler.

Prøv også: opskrift på osteboller >>

PT24HPT30M12

Boller med tomat og bacon

Tid i alt24 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 75 g bacon, sprødstegt og grofthakket
  • 50 g soltørrede tomater, finthakket
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Kom bacon, soltørrede tomater og fuldkornshvedemel i skålen og rør det godt sammen. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør dejen sammen til den er ensartet – gerne på en røremaskine.

Lad dejen stå i skålen i røremaskinen og hvile i 30 minutter. Kom salt i dejen og ælt dejen på røremaskinen i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er blød, smidig og glat.

Lad dejen hæve tildækket  i en skål på køkkenbordet i 45 minutter til den er hævet til cirka dobbelt størrelse og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Lad dem køle af på en rist.