Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frokost-boller-med-tomat-og-bacon/ Boller Brød og Boller, Frokost, Madbrød, Madpakker

Boller med tomat og bacon

Lækker opskrift på boller med tomat og bacon, som er god som madbrød eller som sandwichboller, fx til madpakkerne.

De er yderst velegnede som madbrød til suppe og andre måltider og smager skønt hvis man rister dem og spiser dem som en lækker ostemad.

De bliver virkelig lækre og skal du spise dem straks de er frisklavede, så synes jeg også de er super lækre med små tern af en god ost i – fx cheddar eller emmentaler.

Prøv også: opskrift på osteboller >>

Boller med tomat og bacon
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT30M12
Ingredienser
  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 75 g bacon, sprødstegt og grofthakket
  • 50 g soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Kom bacon, soltørrede tomater og fuldkornshvedemel i skålen og rør det godt sammen. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør dejen sammen til den er ensartet – gerne på en røremaskine.

Lad dejen stå i skålen i røremaskinen og hvile i 30 minutter. Kom salt i dejen og ælt dejen på røremaskinen i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er blød, smidig og glat.

Lad dejen hæve tildækket  i en skål på køkkenbordet i 45 minutter til den er hævet til cirka dobbelt størrelse og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Lad dem køle af på en rist.