Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frokost-boller-med-tomat-og-bacon/

Frokost boller med tomat og bacon

Her byder jeg på en omgang lækre frokostboller med bacon og soltørret tomat.

Det er bagværk af den slags, der ikke nødvendigvis behøver blive smurt, men også kan spises som de er – eller man kan fylde dem som læker sandwich til madpakken, lige som de også er yderst velegnede som madbrød til suppe og andre måltider.

Jeg har rigtig været i gang med at eksperimentere med frokostboller til madpakkerne herhjemme. Jeg synes godt, at sådanne boller må være lidt varieret i smag og krydderier.

PT4H

Boller med bacon og soltørrede tomater

12 stk.    4 timer
12 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Gæren røres ud i vand. Rør salt og havregryn og soltørrede tomater samt finthakket bacon i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt indtil dejen er fast og der ikke længere kan røres med en grydeske.

Ælt dejen kort på køkkenbordet med lidt mel.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 3-5 timer.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve en halv times tid

Bag derefter i en forvarmet ovn i 18-22 minutter ved 200 grader varmluft.

Udover at være madpakkeegnet, så gør de sig rigtig godt som tilbehør til efterårets varme supper