Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fuldkornsbagels/ Brød Brød & Boller, Frokost, Madpakker, Sandwich

Fuldkornsbagels

Her får du min opskrift på lækre fuldkornsbagels, som er så lækre som sandwichbrød til madpakkerne og til en lækker aftensmad med bagels på menuen. Det smager simpelthen så godt, og man kan jo fylde dem med alverdens lækre sager, grønt og gode dressinger + kylling, laks, skinke eller hvad man lige har lyst til.

Disse hjemmebagte fuldkornsbagels er fiberrige og mætter dejligt og længe, fyld dem med dit favoritfyld og nyd dem gerne, mens de er helt friskbagte.

Jeg kan også varmt anbefale at bage en stor portion, så der er til fryseren. Det er så lækkert med hjemmebagt brød i fryseren og så er det nemt at tage op i portioner, til det antal bagels, som man skal bruge til madpakkerne.

Prøv også: opskrift på bagels med kylling >>

Fuldkornsbagels
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M8
Ingredienser
  • 3 dl stuetempereret vand
  • 20 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • Til pensling og drys
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk blå birkes
  • 1 tsk hørfrø
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olie, salt, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel. Rør dejen til den er blød og smidig, ved lav-middel hastighed i 10 minutter på en røremaskine. Kom dejen i en ren skål smurt med olie. Lad dejen hæve overdækket med et rent klæde i 1 time på køkkenbordet. Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den let sammen. Vej dejen af og del den i lige store stykker, som hver formes til en helt rund og glat bolle.

Smør hænderne i olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet. Form hver bagel, så den er rund og fin, og vær opmærksom på, at brødet hæver godt op under kogning og bagning, så hullet i midten må gerne være lidt stort. Læg dem på et stykke bagepapir med god afstand mellem dem og lad dem hæve i 45 minutter.

Klip bagepapiret rundt om hver bagels ud og bring en gryde med 2 liter vand i kog. Skru ned for varmen så vandet koger svagt. Sænk hver bagels på med bagepapiret i vandet på en hulske og kog en eller to bagels ad gangen. Fjern bagepapiret i vandet med en madpincet og lad hver bagel simre i vandet i et minuts tid. Tag dem op med en hulske og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resten af bollerne.  Pensl med sammenpisket æg og drys med topping. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 16-18 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist, inden de skæres over.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad