Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fyldt-moerbrad/

Fyldt mørbrad med cremet grønkål og hasselnødder

Fyldt mørbrad er lækkert året rundt og i dag vil jeg dele min opskrift på den lækreste julede udgave af fyldt mørbrad med cremet grønkål, tranebær og hasselnødder.

En svinemørbrad har ikke så meget smag i sig selv, så den kræver at blive gjort noget ved. Mine favoritter er typisk at lave den ala denne paprikagryde eller som fyldt mørbrad og her i december er det jo virkelig oplagt at lave en lækker julemørbrad – perfekt til såvel aftensmad som til julefrokost bordet.

Retten smager herligt med fx råstegte kartofler eller hasselback kartofler, grønkålssalat og rødkålssalat. Se også tips under opskriften til at variere opskriften efter årstiden.

Opskriften er sponsoreret af FRILAND ØKOLOGI

PT45M

Fyldt mørbrad i en julet udgave med grønkål, hasselnødder og tranebær

4 pers.    45 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter ved 150 grader. Gnid den brune hinde af, så vidt muligt med et viskestykke. Det gør ikke noget, hvis der sidder noget tilbage. Hak hasselnødderne groft.

Kom grønkål og hvidløg på en pande med smør og sauter det ved middelvarme, til grønkålen falder lidt sammen. Smag til med salt og peber og rør flødeosten i, sammen med hasselnødder og tranebær.

Afpuds svinemørbraden og skær en dyb lomme i mørbraden, så der er god plads til fyldet. Krydr hele mørbraden med salt og peber og kom fyldet i lommen. Luk mørbraden og pak den ind i parmaskinke.

Sæt den indpakkede mørbrad i et ovnfastfad og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter

Server den fyldte mørbrad med fx. råstegte kartofler, grønkålsalat eller rucola med vinaigrette.