Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fyldt-moerbrad/

Fyldt mørbrad med cremet grønkål og hasselnødder

Fyldt mørbrad er lækkert året rundt og i dag vil jeg dele min opskrift på den lækreste julede udgave af fyldt mørbrad med cremet grønkål, tranebær og hasselnødder.

En svinemørbrad har ikke så meget smag i sig selv, så den kræver at blive gjort noget ved. Mine favoritter er typisk at lave den ala denne paprikagryde eller som fyldt mørbrad og her i december er det jo virkelig oplagt at lave en lækker julemørbrad – perfekt til såvel aftensmad som til julefrokost bordet.

PT45M

Fyldt mørbrad med grønkål, hasselnødder og tranebær

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 700 g svinemørbrad
  • Fyld
  • 40 g hasselnødder, finthakket
  • 50 g grønkål, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk smør
  • 150 g flødeost, naturel
  • 2 spsk tranebær, tørrede og finthakkede
  • 140 g parmaskinke
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 150 grader og rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter, til hinden revner og løsner sig. Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et viskestykke. Gnid den brune hinde af i viskestykket. Hak hasselnødderne groft.

Kom grønkål og hvidløg på en pande med smør og sauter det ved middelvarme, til grønkålen falder lidt sammen. Smag til med salt og peber og rør flødeost, hasselnødder og tranebær i.

Afpuds svinemørbraden for sener og skær en dyb lomme i mørbraden, så der er god plads til fyldet.

Krydr mørbraden med salt og peber og kom fyldet i lommen. Luk mørbraden og pak den ind i parmaskinke. Læg mørbraden i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter.