Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fyldt-moerbrad/ Aftensmad Efterår, Julefrokost, Vinter

Fyldt mørbrad med cremet grønkål og hasselnødder

Fyldt mørbrad er lækkert året rundt og i dag vil jeg dele min opskrift på den lækreste julede udgave af fyldt mørbrad med cremet grønkål, tranebær og hasselnødder.

En svinemørbrad har ikke så meget smag i sig selv, så den kræver at blive gjort noget ved. Mine favoritter er typisk at lave den ala denne paprikagryde eller som fyldt mørbrad og her i december er det jo virkelig oplagt at lave en lækker julemørbrad – perfekt til såvel aftensmad som til julefrokost bordet.

Fyldt mørbrad med grønkål, hasselnødder og tranebær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT15M4
Ingredienser
  • 700 g svinemørbrad
  • Fyld
  • 40 g hasselnødder, finthakket
  • 50 g grønkål, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk smør
  • 150 g naturel flødeost
  • 2 spsk tranebær, tørrede og finthakkede
  • 140 g parmaskinke
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 150 grader og rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter, til hinden revner og løsner sig. Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et viskestykke. Gnid den brune hinde af i viskestykket. Hak hasselnødderne groft.

Kom grønkål og hvidløg på en pande med smør og sauter det ved middelvarme, til grønkålen falder lidt sammen. Smag til med salt og peber og rør flødeost, hasselnødder og tranebær i.

Afpuds svinemørbraden for sener og skær en dyb lomme i mørbraden, så der er god plads til fyldet.

Krydr mørbraden med salt og peber og kom fyldet i lommen. Luk mørbraden og pak den ind i parmaskinke. Læg mørbraden i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter.