Fyldt mørbrad med cremet grønkål og hasselnødder


Fyldt mørbrad er lækkert året rundt og i dag vil jeg dele min opskrift på den lækreste julede udgave af fyldt mørbrad med cremet grønkål, tranebær og hasselnødder.
En svinemørbrad har ikke så meget smag i sig selv, så den kræver at blive gjort noget ved. Mine favoritter er typisk at lave den ala denne paprikagryde eller som fyldt mørbrad og her i december er det jo virkelig oplagt at lave en lækker julemørbrad – perfekt til såvel aftensmad som til julefrokost bordet.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fyldt mørbrad med grønkål, hasselnødder og tranebær
- 700 g svinemørbrad
- Fyld
- 40 g hasselnødder, finthakket
- 50 g grønkål, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk smør
- 150 g naturel flødeost
- 2 spsk tranebær, tørrede og finthakkede
- 140 g parmaskinke
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm ovnen op til 150 grader og rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter, til hinden revner og løsner sig. Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et viskestykke. Gnid den brune hinde af i viskestykket. Hak hasselnødderne groft.
Kom grønkål og hvidløg på en pande med smør og sauter det ved middelvarme, til grønkålen falder lidt sammen. Smag til med salt og peber og rør flødeost, hasselnødder og tranebær i.
Afpuds svinemørbraden for sener og skær en dyb lomme i mørbraden, så der er god plads til fyldet.
Krydr mørbraden med salt og peber og kom fyldet i lommen. Luk mørbraden og pak den ind i parmaskinke. Læg mørbraden i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for alle dine dejlige opskrifter. har et spørgsmål til fyldt mørbrad.
Kan man også bruge kalvemørbrad?
Er retten uden sauce?
Hej Annette
Ja, det tror jeg fint du kan, jeg har dog ikke testet det.
Jeg servere den ikke med sauce, men det kunne man fint gøre. Fx en god rødvinssauve eller flødesauce.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for den lækre opskrift, den er blevet min kærestes og min go-to når vi har gæster over. Vi skal havde gæster over i næste uge og vil gerne ændre fyldet lidt. Du anbefaler ristet svampe, tænker det er champignoner men er der andre svampe du kunne anbefale? Også har du andre fif eller ideer til hvordan vi kunne ændre fyldet?
Tusinde tak :)
Min veninde lavede dette til mig den anden dag og jeg var vild med det. Jeg vil rigtigt gerne lave det til mine fødselsdagsgæster i morgen, kan man lave mørbraden klar med fyld aften inden eller tidligere på dagen, så den bare skal i ovnen?
Hej Thea,
Du kan nok godt lave den klar 1-2 timer før, men jeg tror ikke jeg ville gøre den klar tidligere end det.
Dog kan du gøre fyldet klar for sig selv hver for sig tidligere på dagen, så er den mindre tidskrævende lige omkring tilberedningen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine