Greasy Portobello Burger med Bønnebøf


Jeg elsker virkelig en god hjemmelavet burger! I alle varianter … de almindelige klassiske, de mexikanske, de vegetariske og nu er jeg sørme også er blevet ret så vild med denne brødfrie Portobello burger, som vi grillede i haven søndag aften. Med en vegetar bøf lavet af sorte bønner eller tørrede azukibønner og krydderier. Lige bortset fra bacon, som man jo evt kan undlade, så er denne burger perfekt til vegetarer og så smagte den bare helt rigtigt!
Altså som en rigtig burger skal smage. Af søde tomater, knasende sprøde agurker, salat, ketchup, mayo og herligt greasy.
Portobello Burger med Bønnebøf
- 1 dåse sorte bønner
- 2 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk persille, finthakket
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk cayenne peber
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 løg, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 8 portobellosvampe
- 1 håndfuld grøn salat
- 2 tomat, i skiver
- 0,50 agurk, i skiver
- 1 avocado, i skiver
- 4 skiver ost, (kan undlades)
- 4 dryp ketchup, et til hver burger
- 4 tsk mayonnaise, et til hver burger
- 1 rødløg, i tynde ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Blend bønnerne og rør dem derefter sammen med æg, krydderier og løg.
Form 4 bøffer og steg dem på grill eller på en pande, læg evt en skive god ost på.
Steg også portobellosvampene, som fungere som brød i burgeren og saml burgerne på traditionel vis, med portobello som brød og tilbehør.
Tip
Alle bønner kan bruges og smager dejligt på hver deres måde.
Servering
Samle burgerne af de 8 portobellosvampe, bønnebøf, salat, tomat, agurk, avocado, ost, ketchup, mayo, rødløg.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg har aldrig prøvet sådan en burger før.
Men du får den til at se helt fristende og lækker ud, så jeg vil give den en chance ;-) Også selvom jeg ellers har tænkt, at burger er ikke en burger uden oksebøf og brød.
Tak for en spændende opskrift
Fedt at du alligevel har lyst til at kaste dig ud i at prøve den af :) jeg håber du synes om den
– og de gode klassiske oksebøf/brød burgere er virkelig også skønne!
Kh Ann-Christine
Okay jeg giver denne en chance, hvis du til gengæld lover, at det her ikke er første skridt på vej mod en blog uden kød og lyst brød? :D
Det ser virkelig lækkert ud, og især lillesøster herhjemme er vild med svampe, så jeg tror også, hun vil elske dem!
Ha ha, det lover jeg!
Snart kommer der en virkelig chokoladebombe af en lagkage på bloggen, og så er der balance i tingene igen, ik ;)
Men den er nu helt overraskende god, denne her – og sejt hvis dine børn spiser hele burgeren, inkl svampene. Lad mig endelig lige høre hvad du synes, ik´ :)
Det er jo fuldstændig genialt! Jeg er helt klart fan, og ved helt 100 hvad der skal afprøves så hurtigt som muligt ;)
Rigtig god fornøjelse – jeg vil være spændt på at høre hvad du synes om den :)
Det ser bare lækkert ud og godt med lidt inspiration til grill!
Ville egentlig bare rose dig :-) har lige set en undersøgelse om de mest læste madblogs, og her kommer du jo ind på en meget flot andenplads. Godt gået!
kh
Dorthe
Hej Dorthe,
Tusind tak :) Det blev jeg glad for!
Dejligt du kan bruge inspirationen :)
Kh Ann-Christine
Jeg elsker portobello svampe, så jeg må få taget mig samme til at få det prøve meget snart. For sommer er jo ensbetydende med mere grill end normalt, og der er burger højt på ønskelisten
Jeg elsker virkelig også grill-sæsonen og drømmer om at eksperimentere med lidt flere nye opskrifter, derude på grillen. Og så håber jeg på en dejlig sommer med godt grillvejr ;)
Kan man gøre noget så der ikke er så meget vand i svampene? det synes jeg nemlig ofte jeg oplever med svampe og nogle gange er det en god ting og andre gange er det lidt for vådt.
Børst dem rene istedet for at skylle dem.
Jeg synes det hjælper at komme dem på ved høje temperaturer. Jeg fornemmer, at vandet i svampene delvist forsejles i svampen og delvist fordamper så hurtigt, at det ikke kommer til at bliver spor vandet.
Hej AC. Vi har været på getaway til Berlin i nogle dage:) Jeg kan se “mine” krudtugler har fejret fødselsdag. Giv dem et stort knus og tag osse et til dig selv<3. fra Grethe.
Dét gør jeg :) Mange gange dagligt <3
Berlin, det lyder ret dejligt!
Det ser virkelig lækkert ud.
Jeg er selv en hund efter kød, men det her skal da prøves.
Om ikke andet så for nysgerrighedens skyld.
Mega lækker burger jeg fik lavet efter din opskrift! :)
Havde lidt problemer med at stege bøfferne, da min blender hakkede bønnemassen meget finere end den, du viser på billedet. Jeg har en Kitchen Aid blender – hvilken bruger du mon?
Hvor lyder det dejligt!
Jeg har en bamix stavblender
Tak for dit svar! :) Har du bare brugt stavblenderen som den er eller med noget tilbehør?
Jeg har bare brugt den som den er. Med knivskiven på.
Måske har det noget at gøre med kogetiden og sorten af bønnerne, hvor fint delt de bliver
Hej Ann Christine
Jeg vil høre om du kan anbefale en god food processor, tænker på npr jeg slalr lave de vegetariske burgere, og generelt en foodprocessor er god at have.
Kh lidia
Hej Lidia,
Jeg har ikke selv nogen foodprocessor, så har ingen anbefaling der. I stedet bruger jeg en stavblender fra Bamix med tilhørende minihakker til – det fungerer fint :)
Kh AC
Hej,
Kan man bruge bønner fra dåse i denne opskrift?
har nemlig nogen stående og tænkte at det måske var en mulig udnyttelse af dem. :)
Ja, det kan du sagtens :)
Ser vildt spændende ud!
Er det nogle bestemte bønner det skal være, hvad kan du foreslå udover de der Azuki bønner?
– ved ikke så meget om bønner :D ;)
Både sorte bønner, hvide bønner og fx butterbeans er dejlige i sådan en bøf her :)
Har du måske glemt at skrive at der skal mel/havregryn i. Mit er helt flydende.
Mvh. Matilde
Jeg synes det går fint uden, men kom endelig bare et par spsk mel eller havregryn i for at samle det hvis nødvendigt.
Kh AC
Hej.. Tak for fine opskrifter og god inspiration.
Har nu nogle gange lavet burgere med Portobello´er som “brød”, et lækkert alternativ uden tvivl!
Jeg synes dog ofte svampene afgiver utroligt meget væske, og ellers skal de steges så længe at de skrumper alt for meget.
Har du et godt fif til denne problematik?
Hej Kenneth,
Mange tak for din hilsen :)
Jeg steger svampene på en brandvarm pande ved højeste varme, så afgiver de mindst muligt saft, som i stedet bliver i svampene. Det gælder både champignon og portebello. Men portobello.
Kh AC
Okay, det må jeg prøve! :) Tak for svar..
Kh Kenneth
Kan bøfferne fryses? Hvis ja, vil du anbefale at fryse dem før eller efter stegning?
Det vil jeg fint tro de kan, og jeg vil tro det er bedst før stegning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for dit svar. Jeg glæder mig til at prøve dem!