Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/greasy-portobello-burger-med-boenneboef/

Greasy Portobello Burger med Bønnebøf

Jeg elsker virkelig en god hjemmelavet burger! I alle varianter … de almindelige klassiske, de mexikanske, de vegetariske og nu er jeg sørme også er blevet ret så vild med denne brødfrie Portobello burger, som vi grillede i haven søndag aften. Med en vegetar bøf lavet af sorte bønner eller tørrede azukibønner og krydderier. Lige bortset fra bacon, som man jo evt kan undlade, så er denne burger perfekt til vegetarer og så smagte den bare helt rigtigt!

Altså som en rigtig burger skal smage. Af søde tomater, knasende sprøde agurker, salat, ketchup, mayo og herligt greasy.

PT30M

Portobello Burger med Bønnebøf

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 æg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk persille, finthakket
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk cayenne peber
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 løg, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 8 portobellosvampe
  • 1 håndfuld grøn salat
  • 2 tomat, i skiver
  • 0,50 agurk, i skiver
  • 1 avocado, i skiver
  • 4 skiver ost, (kan undlades)
  • 4 dryp ketchup, et til hver burger
  • 4 tsk mayonnaise, et til hver burger
  • 1 rødløg, i tynde ringe
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Blend bønnerne og rør dem derefter sammen med æg, krydderier og løg.

Form 4 bøffer og steg dem på grill eller på en pande, læg evt en skive god ost på.

Steg også portobellosvampene, som fungere som brød i burgeren og saml burgerne på traditionel vis, med portobello som brød og tilbehør.

Tip
Alle bønner kan bruges og smager dejligt på hver deres måde.

Servering
Samle burgerne af de 8 portobellosvampe, bønnebøf, salat, tomat, agurk, avocado, ost, ketchup, mayo, rødløg.