Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagsgryde-med-kikaerter/ Aftensmad Bålmad, Frokost, Mad på budget, Mellemøstens køkken, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Grøntsagsgryde med kikærter

I går lavede jeg denne varmende grøntsagsgryde med kikærter til min frokost og jeg påtænker at gøre præcis det samme til aftensmad i dag – holder ellers meget af variation, men det blev så godt og jeg tror det vil være lige sagen i aften.

Grøntsagsgryde med kikærter tager ikke mange minutter at bikse det sammen, passer godt til kategorien: nem hverdagsmad. En ret som denne kan jo næsten hører til kategorien ‘ruskomsnusk’ hvilket var, hvad vi i min barndom kaldte retterne “alt godt fra køleskabet og grøntsagsskufferne”.

Grøntsagsgryde med kikærter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 2 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk cayenne peber
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 400 g butternut squash, i mundrette tern
  • 4 gulerødder, skåret i tern
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 broccoli, delt i buketter
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 dl ris, hvis man er ekstra sulten
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom spidskommen, koriander, kardemomme, ingefær, cayennepeber og kanel i en varm tør gryde og varm det godt igennem under omrøring, til det begynder at dufte skønt.

Skru ned for varmen og kom rødløg, hvidløg og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.

Tilsæt butternutsquash, gulerødder, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Læg låg på og lad retten simre ved lav varme i 10 minutter.

Kom broccoli og squash i gryden og lad det simre i endnu 10 minutter. Tilsæt kikærter og varm retten godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Server i dybe tallerkener med cremefraiche og persille.

Hvis I er ekstra sultne, så kan I servere ris til