Grøntsagsgryde med kikærter


I går lavede jeg denne varmende grøntsagsgryde med kikærter til min frokost og jeg påtænker at gøre præcis det samme til aftensmad i dag – holder ellers meget af variation, men det blev så godt og jeg tror det vil være lige sagen i aften.
Grøntsagsgryde med kikærter tager ikke mange minutter at bikse det sammen, passer godt til kategorien: nem hverdagsmad. En ret som denne kan jo næsten hører til kategorien ‘ruskomsnusk’ hvilket var, hvad vi i min barndom kaldte retterne “alt godt fra køleskabet og grøntsagsskufferne”.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagsgryde med kikærter
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk cayenne peber
- 1 tsk stødt kanel
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 400 g butternut squash, i tern
- 4 gulerødder, i tern
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 broccoli, i buketter
- 1 squash, i tern
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 3 dl ris, hvis man er ekstra sulten
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom spidskommen, koriander, kardemomme, ingefær, cayennepeber og kanel i en varm tør gryde og varm det godt igennem under omrøring, til det begynder at dufte skønt.
Skru ned for varmen og kom rødløg, hvidløg og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.
Tilsæt butternutsquash, gulerødder, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Læg låg på og lad retten simre ved lav varme i 10 minutter.
Kom broccoli og squash i gryden og lad det simre i endnu 10 minutter. Tilsæt kikærter og varm retten godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Server i dybe tallerkener med cremefraiche og persille.
Hvis I er ekstra sultne, så kan I servere ris til
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor der er ikke meget væske i din ret på billedet? Da jeg lavede den, blev det ligesom suppe fordi der er boullion og hakkede dåsetomater i?
Hej Kristina
Den bliver også lidt som en suppe/gryderet. På mit billede er væden blot nede i de dybe skåle og man ville helt sikkert kunne se det tydeligere hvis i en dyb tallerken :)
Håber det smagte dejligt? – vil du gerne have den mindre suppet, så nøjes evt med 1 dl grøntsagsbouillon næste gang
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Jeg har nogle kikærter på dåse. Hvor mange gram drænet kikærter skal jeg bruge?
Mange hilsner fra Kamilla
Kan man bruge æble?
Mvh Agnes