Grovboller


Lækre nemme og koldhævede grovboller, som er fyldt med god smag, fibre og en god krumme.
De lækre boller er gode til morgenbordet og smager fantastisk med en god ost. Koldhævede grovboller er også gode til madpakkerne og som sandwichboller.
Jeg er vilde med sådanne opskrifter som denne, hvor dejen bare skal tages ud af køleskabet om morgenen og skæres ud til lækre boller. Duften af nybagt brød er jo virkelig en sikker vinder fra morgenstunden!
Prøv også: Opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grovboller
- 10 g gær
- 5 dl vand, stuetempereret
- 1 spsk honning, eller sukker
- 50 g hørfrø
- 50 g solsikkekerner
- 75 g grovvalset havregryn
- 1 tsk salt
- 150 g fuldkornshvedemel
- 325 g hvedemel
- 1 tsk olivenolie, til skålen
- Til pensling og drys
- 1 æg, sammenpisket
- 25 g grovvalset havregryn
- 20 g solsikkekerner
Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt honning, hørfrø, solsikkekerner, havregryn, salt, fuldkornsmel og hvedemel.
Rør dejen på røremaskine i 15 minutter ved lav-middelhastighed til dejen er blød, smidig, blank og ensartet.
Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter og sæt derefter skålen i køleskabet natten over, eller i minimum 12 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bagespartel til at skære dejen ud til boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn og solsikkekerner.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter. Skrue derefter ovnen op til 230 grader og bag i yderligere 5-7 minutter, til skorpen er smukt gylden og sprød.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg har bagt disse boller mange gange, men nu er jeg blevet meget glad for surdej som hævemiddel. Har du prøvet med udelukkende surdej som hævemiddel? og i så fald ved du hvordan hævning skal forgå? og hvor lang tid?
Tak for mange gode opskrifter. 😊
Hej Lise
Ja, jeg er ved at lave en opskrift og vejledning på det. Den er ikke klar endnu, men indtil da kan du lade dig inspirere af min opskrift på surdejsboller
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man bager bollerne to dage før de skal bruges, kan de så holde sig bløde og lækre i en lukket pose eller er det bedre så at fryse dem? :)
Hej Laura
Det bliver allerbedst hvis du fryser dem når de er helt friskbagte og stadig lune. Så kan de tøes op, stænkes med vand og varmes i ovnen ved 225 grader i 5-8 minutter og derefter være som friskbagte
Kh Ann-Christine
Kan man lave brøddet som et franskbrød, i stedet for boller.
Hvilke bagetider ?
Er det stadig 15 min ved 200 grader og herefter 7 min ved 220 eller hvordan.
Skal de5 evt være 2 brød?
Vh
Jan Hansen
Hej Jan
Jeg vil anbefale at tage udgangspunkt i en af mine opskrifter på brød i form og rette til ift de bagetider mv jeg angiver i disse opskrifter.
Prøv dig endelig frem :) God fornøjelse
Kh Ann-Christine