Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julemiddag-uden-stress/

Forbered julemiddagen uden stress

julemiddag uden stress

Jeg har samlet en masse dejlige tips og inspiration til hvordan en julemiddag kan forberedes uden stress. Nu har jeg selv stået for julemiddagen i en del år  efterhånden og er ret vild med det – synes det er noget så hyggeligt at tilberede netop den middag og at samle ny erfaring år for år. Både for et bedre resultat år for år og for at gøre det lidt nemmere. Uanset så går jeg ikke på kompromis med resultatet, men jeg er samtidig i den grad tilhænger af at det ikke behøver at gøres sværere end det er – og jeg elsker små fantastiske tricks, der gør at jeg kan stornyde det hele.

For mig ligger kodeordet og overblikket i en god planlægning. Sidste år delte jeg min faste planlægningsliste som en PDF, lige til at printe ud. Den har fulgt mig i en del år og bliver hvert år rettet en smule til og justeret – efterhånden meget lidt, for den fungerer bare. I var mange der var glade for listen, så jeg tænkte at jeg ville udvide ‘konceptet’ lidt og sætte lidt flere ord på i år.

Spørg endelig, hvis der er nogle tips I kunne tænke jer at få uddybet eller hvis der er andet I kunne tænke jer mit bud på, som kunne gøres nemmere.

TIP: få alle mine juleopskrifter her >>

Juleaften Menu

Først og fremmest planlægger jeg menuen inden jeg går videre med juleplanlægningen. Det er julemenuen, som jeg tilbereder middagen ud fra og handler ind til. Jeg gennemgår derfor alle mine opskrifter til årets menu og skriver indkøbsseddel ud fra dem. Så gennemgår jeg køkkenskufferne for at se om jeg allerede har nok sukker, vanilje, risengryn, krydderier osv. Det er ret basalt – men det er bare rart at have helt styr på, at den del spiller – så man ikke lige pludselig står og skal afsted midt i middagen. Anden eller gåsen bestilles i god tid og Martin arrangerer indkøb af julevin og portvin.  Jeg overvejer derudover hvad der skal købes ind til morgenmad/brunch juleaftensmorgen (vi spiser blandt andet klatkager) og får også lavet en plan for hvor meget vi ellers er hjemme i juledagene og behov for at handle dertil.

Hovedret

Dessert

Forberedelser op til jul

Når middagen er planlagt, så går jeg i gang med at få overblik over hvad der skal laves hvornår.

Det skriver jeg ned og hænger på køleskabet – på den måde har jeg overblikket, og Martin (og børnene, når de bliver større) kan se hvad der skal gøres og hvad de kan gøre. Nu bliver det jo sådan lidt ‘det er mig der bestemmer’ agtigt, kan I nok høre – men lige når det angår større arrangementer og herunder også julemiddagen, så fungerer det bare godt, når der er én der tager styringen på at have overblikket, hvilket bestemt ikke betyder, at man skal gøre alting selv.

TIP TIL JULENS INDKØB

Med Valdemarsro Premium kan du nemt og hurtigt klikke alle juleopskrifterne over på en indkøbsseddel, hvor ingredienserne automatisk bliver lagt sammen og sorteret efter kategori. Så er det nemt at gå dine køkken- skabe, skuffer og krydderier igennem og tjekke, om du har nok sukker, risengryn, krydderier, surt og sødt samt kulør til julesaucen osv. Fjern alt det fra din indkøbsseddel på Valdemarsro, som du har i forvejen og print indkøbssedlen ud.

3-4 dage før juleaften

 • And eller gås tages op af fryseren til langsom optøning i køleskabet.
 • Tjek på om der mangler at blive suppleret op på pebernødder, småkager, konfekt – både hjemmelavet og købt juleslik.

2-4 dage før juleaften

 • Lave indkøbsliste og handle

1 dag før juleaften

 • Smut mandler og hak dem på nær to
 • Kog appelsinsauce
 • Lav risengrød, lav gerne en hvor vaniljen koges med, som i denne opskrift på risalamande
 • Skræl små kartofler og kog dem.
 • Lav varm rødkålsalat
 • Snit rødkål fint til rødkålssalat
 • Kan andesteg eller gåsesteg laves nu – det gør jeg og sætter den i ovnen tidligt om formiddagen. Se gerne denne video, hvor jeg viser fremgangsmåde og tips.

Juleaften

Morgen og formiddag

 • Lav grønkålssalat klar til servering
 • Lav rødkålssalat klar til servering
 • Skæl kartofler og stil dem i en gryde med vand
 • Stil skåle og fade frem på køkkenbordet til anretning af julemiddagen
 • Hente gran, kogler mv ind fra haven til julebordet.
 • Dække et smukt og hyggeligt julebord, så snart der er ryddet af bordet efter vores julebrunch.
 • Sidst på formiddagen; forberede og sætte flæskesteg i ovnen, hvis vi skal have det – langtidsstegning.
 • Pisk fløde til risalamanden og vend den i risalamanden, hvorefter den stilles på køl, klar til servering senere – husk mandlen.

Mellem kl 16.00 og 17.00

 • Lav saucen
 • Lun rødkålssalaten
 • Varm andesteg eller gåsesteg langsomt op ved 100 grader, husk pensl med fedt og dæk med folie.
 • Kog kartofler
 • Tilbered de brunede kartofler
 • Lun de franske kartofler

Så er alt klar til servering omkring kl 17.30-17.45  – og en skøn julemiddag kan nydes ♡

julemiddag-guide

julemiddag

forberedelse juleaften

65 kommentarer
 • Rikke Gaedt Lange skrev:
  19. december 2016 kl. 11:24

  Hej Ann- Christine

  Mange tak for dine gode råd og fif – jeg gør selv ca. ligesådan og det er skønt med et godt overblik for om muligt at undgå stress.
  1 dag før juleaften skriver du, at du vil gøre karamellen til de brunede kartofler klar – det vidste jeg ikke, at man kan. Hvordan gør du det? (jeg har ikke prøvet at lave brunede kartofler før, da min mand plejer at gøre det, men i år skal han arbejde) så jeg må til det.

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 10:50

   Det kan du tro – jeg sætter den opskrift på bloggen i morgen :)

  • Rikke skrev:
   20. december 2016 kl. 06:47

   Tricket med at lave karamel dagen gør er også nyt for mig. Så jeg følger lige med.

   Glædelig jul AC.

   Kh Rikke

   • Ann-Christine skrev:
    20. december 2016 kl. 19:33

    Den opskrift kommer fluks på i morgen tidlig :)
    Rigtig glædelig jul til dig også
    Kh AC

    • Denise skrev:
     20. december 2016 kl. 21:12

     1000 tak. Jeg fandt svaret til det med andesteg fra din andesteg opskrift som kan printes fra sidste år.

     Jeg er gået i gang med de forberedelse liste og den er kanon. Tak fordi du deler :-)

     • Ann-Christine skrev:
      21. december 2016 kl. 11:27

      Hvor godt! Og rigtig god fornøjelse med forberedelserne :)

   • Denise skrev:
    20. december 2016 kl. 10:34

    Det var lige det samme spørgsmål jeg havde ?.

    Plus kunne jeg tænke mig at vide hvor lang tid du varmen anden op på 100 grader. Jeg påtænker, at stege den dagen inden ?

    • Ann-Christine skrev:
     20. december 2016 kl. 19:37

     I er så gode! Det er så hyggeligt at I spørger ind til opskrifterne og fremgangsmåder :)
     Jeg kommer med opskrift på brunede kartofler i morgen tidlig og anden har jeg svaret på i en kommentar lidt længere oppe her
     Rigtig glædelig jul
     Kh AC

 • 19. december 2016 kl. 12:41

  Din liste er simpelthen GULD og jeg har anbefalet den til alle, som synes at julen er stresset:-)
  Selv har jeg i årevis gjort som du og med over 35 år om værtinde juleaften, må jeg bare sige, t metoden virker, altså at bruge en planning liste…

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 10:51

   Hvor er du sød! ♡

 • Jette skrev:
  19. december 2016 kl. 13:19

  Har det nøjagtig som dig – to do lister er perfekte til aflivning af stress i steder for at bruge hjernen som opslagstavle ;) Jeg vil sammenligne min egen og lave lidt justeringer i forhold til din, kan jeg se – tak :)

  Mine børn er desværre ikke kæmpe fan af risalamande.. De første år havde min mand og jeg den holdning at det var der ikke noget at gøre ved. Risalamande hørte sig til! Senere begyndte vi at supplere med lidt is – forsat med risalamande som ‘hoved-dessert’ og den man måtte spise, hvis man gerne ville have chance for mandelgaven. Lige lidt har det hjulpet: de er forsat ikke til risalamande :) :) I år ville jeg egentlig gerne bare finde en dessert hvor alle kan være med.. Sådan kan man jo ændre holdning ;) Men jeg mangler i den grad inspiration. Måske du eller andre herinde kan give den?

  Rigtig glædelig jul til dig og dine – med tusinde tak for en skøn og hyggelig blog.

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 10:58

   Sikke en hyggelig forespørgsel :)
   Jeg kunne godt finde på at lave en lidt sjov kage som pandekagelagkage til en rigtig julet udgave og gøre det til en juletradition, hvis jeg stod med den udfordring.
   Og så lave lagene af fx lækker kirsebærsyltetøj – for det julede fra risalamanden eller appelsinmarmelade.
   Eller julesirup
   Det er lidt sjovt, anderledes og der er muligheder for at pynte den med glimmer og julefestligt og dermed gøre opskriften til jeres helt egen.
   Lyder det helt tosset? :)
   Kh AC

  • Helene B skrev:
   19. december 2016 kl. 14:33

   Hej Jette.

   Håber, at det er OK, at jeg kommer med et input :)

   Jeg var som barn og teenager heller ikke glad for risalamande. Mine forældre gjorde ikke noget særligt ud af det, men de rørte den hele mandel i risengrøden og tog en portion fra inden hakkede mandler+flødeskum kom i. På den måde fik jeg noget, som jeg kunne lide, men havde chancen på lige fod med alle andre. Nu er jeg ‘vokset’ fra det og spiser risalamande – selvom jeg ikke ligefrem synes, at det er det lækreste at bruge sine kalorier på ;) Det fungerer selvfølgelig kun, hvis dine børn kan lide risengrød. Mine forældres tanke var, at der er så mange andre søde sager og kager til jul, at jeg nok kunne klare mig uden så meget dessert.

   Jeg har dog også hørt om folk der spiser chokolademousse til jul – altså inkl. mandel i. Den dessert kan man jo heldigvis også forberede i god tid. Ellers kan man jo lave bondepige med slør eller trifli, som man også ville kunne putte en hel mandel i.

   Jeg håber, at det kan være til lidt inspiration.
   Glædelig jul!
   Helene

  • Nicoline skrev:
   19. december 2016 kl. 14:40

   Kom til at tænke på en dessert jeg lavede netop juleaften for mange år siden. Lidt fornyelse var den tænkt som, men må indrømme at vi siden er gået tilbage til ris ala mande. Nå men til desserten, der kombinerer jul, tradition og fornyelse.
   En julet islagkage. Bund af brownie, markron el. Hvad man bedst kan lide. Ovenpå en lækker vanilleis med masser af vanille, og på toppen en kirsebær gele simpelthen lavet af kirsebærsovs med husblas. Måske tilsmagt med appelsin eller kanel.
   Håber du kan lide alternativet.
   Og god jul.

   • Mutti skrev:
    19. december 2016 kl. 17:09

    Jeg vil foreslå citronfromage med flødeskum. Det er godt nok ikke spor juleagtigt, men det vil være en dejlig frisk dessert efter julemaden!

    • Ann-Christine skrev:
     20. december 2016 kl. 19:23

     Hvor er det dejligt at I hjælper til og kommer med gode input og forslag!
     ♡ Tusind tak for det :)
     Kh AC

  • Jette skrev:
   20. december 2016 kl. 11:19

   Kære allesammen,

   Tusinde tak for jeres input – hvor er det dejligt at I ville bruge tid på det :) :)

   Jeg er sikre på at vi kan finde vores helt egen nye juletradition imellem forslagene!

   God jul til jer alle.

   Jette

   • Marina skrev:
    21. december 2016 kl. 17:06

    Det var også en mulighed at lave æbleskiver og så putte en mandel i en af dem.

  • Anna skrev:
   20. december 2020 kl. 09:32

   Jeg så forleden en opskrift på jule-cheesecake. Med bund af pebernød og gele af kirsebær. Mener bare der var vaniljesmag i midten, men der kunne man måske lave en variant på risengrød? 😋

 • Anette skrev:
  19. december 2016 kl. 13:49

  vi har også altid kørt lister der hjemme… men der også nogenlunde faste opgaver.
  min mor i køknet (med sin liste) hun giver besked hvis vi skal noget… og har forberedt det meste hun kan stille og roligt.
  rutinen starter for alvor det 23.
  mens mor laver risengrød sætter vi andre træet op og jeg pynter det + min far og jeg dækker bord og hjælper med evt. opvask. Min far sørger for brænde (helst så vi er dækket ind i et par dage uden at skulle hente ind igen) Der støvsuges efter træ og brænde bæring.
  d 24 er der skiftehold på badet og hjælp til røring.
  køknet er min mors 100% og må stort set kun betrædes med tilladelse og praktisk formål.
  Bordækning tilfalder os andre.
  lyder som om min mor laver det hele… hun er primus motor i køknet, men hun siger hun hygger sig og helst ikke vil havde os hele vejen rundt om hende… så vi hjælper når vi må, og ordner ellers alt det andet.
  men lister er genialle så skal man ikke spørger har du? næ man kan se om det er streget på listen.

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 19:19

   Hvor lyder det som en skøn ordning, der er lige så den passer alle allerbedst :)
   Rigtig glædelig jul til jer ♡
   Kh AC

   • Anette skrev:
    20. december 2016 kl. 20:00

    det er det nemlig,
    der var lidt kaos det år min mor havde skadet foden = ikke kunne stå op for længe af gangen. far og jeg skulle ordne det hele, men det blev godt, og mor for blev bænket (det var svært for hende til at starte med) Det år var listen MEGET i brug.
    Er spændt på hvordan Zorro (9 måneder hvalp) tager køkken forbud, med mindre han skal til sine skåle, Jackie var god til det, men Zorro er kun ved at lære det.

 • Elisabeth skrev:
  19. december 2016 kl. 14:49

  Skal lige være sikker på, at det er 100 grader på forvarmet ovn og ikke kold ovn, der kl. 16 juleaftensdag? Og hvor længe skal den ca. have/hvornår går i til bords? Hilsen én der aldrig selv har været værtinde juleaften, men måske nok skal til det indenfor de næste par år… Jeg glæder mig – og har tænkt mig at følge dine lister slavisk!!

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 19:22

   Jeg sætter den hvis muligt ind i en kold ovn – men hvis jeg er ved at lave flæskesteg i forvejen og det slet ikke kan passes ind, så lader jeg anden stå på køkkenbordet i en halv times tid inden jeg sætter den i ovnen ved 100 grader og varmer den.
   Jeg plejer at regne med 30 minutter i en kold ovn og 20 min i en 100 grader varm ovn, og så den høje varme til sidst.
   Rigtig god fornøjelse med julemiddagen og spørg endelig bare igen, hvis det virker uklart :)
   Kh AC

 • judith skrev:
  19. december 2016 kl. 15:35

  Super liste. Vil dog bare lige tilføje, at kartoflerne med fordel også kan skrælles dagen før og så skal der bare skiftes vand. Det gør jeg altid, og så er der ro for det.

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 19:22

   Godt tip! Tak for det :)

 • Anette skrev:
  20. december 2016 kl. 06:17

  Tak for den fine liste.

  Jeg skal stå for julemiddagen for første gang, jeg glæder mig, men det er også en stor opgave, så denne liste er helt perfekt.

  Jeg er også interesseret i at høre lidt mere om, hvor færdig du laver karamellen til brune kartofler. For det er da smart at gøre dagen før, da det tager lang tid.

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 19:31

   Det kommer jeg da lige med en opskrift på i morgen :)
   Tak for ønsket, det er så hyggeligt med alle de juleforberedelser jo
   Rigtig glædelig jul til dig og god fornøjelse med julemiddagen
   Kh AC

  • Sigrid skrev:
   20. december 2016 kl. 13:11

   Jeg er sikker på at svaret er; det kan man ikke ?

 • Dorthe skrev:
  20. december 2016 kl. 11:29

  Som altid et brugbart indlæg fra dig:-) Jeg skal holde min første jul, og er lidt presset over kun at have en ovn. Jeg har planer om at stege anden i forvejen, men skal jo have flæskestegen ind på dagen. Hvis jeg langtidssteger flæskestegen ved de 100 grader, kan jeg så varme anden samtidig? Og så må den ud når stegen lige skal have de sidste 225 grader. Jeg syntes julemiddagen er så vigtig, så der er lidt nerver på!!

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 19:44

   Hej Dorthe,
   Jeg kender godt den udfordring med flæskestegen og anden der skal varmes. Jeg plejer at lade den færdige and stå på køkkenbordet i serveringsfadet, med fedt og folie på og lige temperere en halv times tid. Så sætter jeg den i ovnen til flæskestegen ved 100 grader på nederste rille. De får så ca 20 minutter sammmen, hvorefter jeg skruer op for varmene og tilsidst sikre at sværen er sprød på flæskestegen og dernæst på andestegen. Om nødvendigt, kan anden tages ud af ovnen hvis flæskestegen skal have et øjeblik med grillfunktionen :)
   Rigtig god fornøjelse med julemiddagen og rigtig glædelig jul
   Kh Ann-Christine

   • Marina skrev:
    21. december 2016 kl. 17:02

    Jeg har venner der er virkeligt prof i et køkken (vi taler undervisere på Suhrs husholdningsskole), der sværger til at lave begge dele samtidigt. Anden skal dog ud mens flæskesværen får det sidste og de skal hellere ikke have helt lige lang tid. Selv kan jeg godt have to store ænder i ovnen på samme tid så der er vel også plads til både en and og en flæskesteg! Den tredie and som jeg laver dagen før smager dog også dejligt lunet så det kan man ihvertfald sagtens.

    Held og lykke med det. Det skal nok lykkes!

 • Anne skrev:
  20. december 2016 kl. 16:43

  Kan du uddybe hvordan du laver karamel dagen i forvejen til de brunede kartofler? Og hvad gør du så lige før servering?

  • Ann-Christine skrev:
   20. december 2016 kl. 19:45

   Den kommer jeg med i morgen :)

 • Marina skrev:
  21. december 2016 kl. 16:54

  Så sjovt at se din liste. Jeg har stået for julemaden siden jeg var først i 20erne og har på samme måde som dig en liste jeg arbejder ud fra (og faktisk også når det kommer til småkager osv). Ellers bliver det for uoverskueligt når man er mange.

  Den liste jeg bruger nu er vel hen ved 15 år gammel og stammer fra den tid hvor vi holdt jul i vores ødegård i Sverige. Her var jeg alene med to små børn i 3-4 dage før min mand kom op samme dag som alle gæsterne. Da vi var langt fra alting og jeg ikke havde bil var det nødvendigt at have FULDSTÆNDIGT styr på alle detaljer for jeg kunne ikke lige hente et eller andet jeg havde glemt. I dag hygger jeg mig vældigt med at der på min plan fx står at vi skal til julegudstjenste (hvor de lokale kom i kaner og der kun var levende lys i den lille kirke). Der er også beskrivelser af den skattejagt jeg lavede hvert år for alle børnene, fordi der jo også var småting der hvert år skulle huskes.

  • Marina skrev:
   21. december 2016 kl. 16:56

   Alt det er selvfølgelig noget andet nu, men selve julemiddagen mm afvikler jeg efter samme plan.

 • Susanne skrev:
  18. december 2017 kl. 22:46

  Tak for god inspiration her;-)

  Må jeg spørge, hvad jeres julebrunch typisk består af;-)?

  Gode hilsner

 • Elisabeth skrev:
  18. februar 2018 kl. 22:06

  Hej Ann-Christine
  Jeg skylder dig en kæmpe tak for din juleplan og dine opskrifter. Jeg skulle lave julemad for anden gang, ja nu hedder det jo sidste år, og første gang var ikke specielt vellykkedes, kan man vist rolig sige. Så da det blev min tur igen. Tænkte jeg at jeg heller måtte forberede mig lidt bedre. Så jeg søgte på nettet og fandt din side. Printede alle opskrifter og planen ud og lavede en prøve middag. Det gik ok – men da så juleaften kom så sad den lige i skabet, så eftertrykkeligt at min mand vist blev mere forelsket i mig ;-) og min mor sagde nok 20 gange hvor utrolig gode jeg havde lavet de svær. SÅ TUSINDE TAK TIL DIG. Uden din side var det ikke gået. Jeg besøger tit din side og får mange dejlige retter på bordet.

  • Ann-Christine skrev:
   19. februar 2018 kl. 08:44

   Hej Elisabeth,
   Hvor er det bare skønt at høre!
   Jeg er rigtig glad for at jeg kunne bidrage lidt med mine tips og opskrifter til en vellykket julemiddag hjemme hos jer.
   Tusind tak for din søde hilsen ♡
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Dorte Eriksen skrev:
  12. november 2018 kl. 07:38

  Hej Ann-Christine

  Jeg skal også stå for julemaden for første gang og er nervøs for om jeg kan time det hele korrekt. Synes det er svært når steg sovs og kartofler skal lykkes og være perfekte på samme tid…
  Derfor vil jeg også prøve at bruge din liste, men jeg er nysgerrig på, hvornår du serverer maden, for jeg synes det er tidligt at koge kartofler kl 16?

  Kh Dorte

  • Gitte skrev:
   18. december 2018 kl. 12:35

   Kartoflerne kan laves i god tid og stå i sengen m. Tæpper og dyner omkring gryden. Hæld dog vandet fra. Det er så nemt.
   Hej fra Gitte

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2018 kl. 10:06

   Hej Dorte,
   Jeg kan godt se at det kan være lidt misvisende, så har lige rettet det en smule til. Sig endelig til hvis det ikke giver mening.
   Vi sætter os som regel til bordet ved 17.30 tiden juleaften, og nogle år allerede kl 17, for det har passet fint med mindre børn. Nu er de 9 år, og vi kan efterhånden godt rykke den lidt til 18 – 18.30 på denne dag også :)
   Rigtig god fornøjelse med julemiddagen
   Kh AC

 • Joan skrev:
  15. december 2019 kl. 07:37

  Hvor har du fundet de små søde poser til franske kartofler?

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2019 kl. 11:45

   Det er små træskåle, jeg kan desværre ikke huske hvor de er fra.
   Kh AC

 • Cristina skrev:
  15. december 2019 kl. 08:47

  Hej Ann-Christine

  Tak for dig, dine opskrifter og ikke mindst de smukke inspirerende fotos, du altid deler.

  Jeg stod forleden i Arnold B og skulle købe en kogebog til et ungt familiemedlem. Valget var svært synes jeg, da han især ønskede sig noget med “vietnamesisk” og “grønt” – og de bøger med især dette bare ikke talte til mig. Endelig beslutter jeg mig, og mens den unge ekspedient pakker ind og der ER betalt, så falder mine øjne jo på din kogebog. Jeg bladrer hurtigt igennem, og her har jeg jo ALT det, som der efterspørges. Hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det noget før. Jeg får stoppet den stakkels unge mand med at pakke ind, og vi starter forfra. Han tog det utrolig pænt, og jeg gik glad derfra og glæder mig til at se, hvad min unge modtager siger.

  God jul til dig og din familie.

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2019 kl. 11:46

   Hvor er det dejligt at høre! Sikke en sød hilsen og skøn tilbagemelding på min kogebog, det er jeg virkelig glad for.
   Jeg håber han bliver rigtig glad for den.
   Glædelig jul til jer
   Kh AC

 • Marianne Mejer skrev:
  17. december 2019 kl. 22:15

  Hej
  Hvis man laver anden dagen før og den skal varmes d.24…… er det så 100 grader varmluft eller alm ovn med over og under varme du bruger???

  Vh Marianne

  • Ann-Christine skrev:
   19. december 2019 kl. 09:11

   Hej Marianne
   Jeg bruger alm over og under varme.
   Kh AC

 • Anne skrev:
  22. december 2019 kl. 16:24

  Kære Ann-Christine
  Tak for alle dine gode opskrifter. Super med juleplanlægningskalenderen, som jeg først lige har fundet, men jeg undrer mig over, at du skræller de små brunekartofler, og så kan jeg ikke finde ud af det med flæskestegen. Det ene sted står der, at den skal i ovnen ved 100 grader., det andet sted ved 125 grader, og hvad hvis man ikke har en varmluftovn?
  Kh.
  Anne

 • Jonna skrev:
  11. december 2020 kl. 23:49

  Kære Christine
  Jeg skal for første gang være værtinde til jul og vi glæder os alle 5😊
  Jeg blev så tryg og glad da jeg google “forberedelse juleaften” og du poppede frem.
  Så skal det nok blive godt. Jeg vil fluks printe din liste. Er vild med planlægning👌🏻👌🏻😉
  Glædelig december. Kh Jonna

 • Stine Thastum skrev:
  17. december 2020 kl. 12:30

  Hej :-)

  Vi skal have lavet to ænder til juleaften, men jeg er i tvivl om, hvorvidt begge ænder kan være i ovnen.
  Hvordan gør jeg, hvis den ene and skal laves dagen før?

  Hvordan laves anden dagen før?
  Hvordan opbevares den til dagen efter?
  Kan den nå at blive varmet op, når den første and er færdig, eller hvordan arrangerer jeg det?

  Håber du har lyst og tid til at svare, Mvh. Stine

 • Gitte skrev:
  23. december 2020 kl. 09:13

  Fantastisk liste, så får man da et godt overblik.
  Tak for dig og dine skønne opskrifter, som jeg bruger flittigt. Jeg håber din nye kogebog ligger under juletræet i år.
  Kan du måske lave jule-opgave-listen i en print venlig version?
  God jul.
  De bedste hilsner fra Gitte.

  • Ann-Christine skrev:
   23. december 2020 kl. 14:23

   Hej Gitte
   Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre du har glæde af liste og min opskrifter.
   Jeg vil overveje printversionen :) og håber du får en skøn boggave til jul :)
   Glædelig jul
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Martin skrev:
  23. december 2020 kl. 17:54

  Som førstegangs vært, må jeg sige at jeg er lykkelig for din liste :-)

  Mht. opvarmning af and dagen efter, hvordan bliver skindet når man dækker det til med folie?

  • Ann-Christine skrev:
   27. december 2020 kl. 11:26

   Hej Martin,
   Håber det gik helt som det skulle. Mht tips og tricks til anden, så er det nærmere beskrevet her ved min opskrift på andesteg.
   Rigtig godt nytår
   Kh Ann-Christine

 • ibsi-bibsi skrev:
  25. december 2020 kl. 16:07

  Kære Ann- Christine,
  Tak for din liste til antistress jul.
  Den fungerede helt perfekt! Julemiddagen blev bedre end nogensinde! (… og vores plejer at være meget god)
  Anden var” mør som smør”, dit trick med at lave karamellen til de brunede kartofler dagen før, gav de smukkeste brunede kartofler !

  • Ann-Christine skrev:
   27. december 2020 kl. 11:46

   Årh, hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på mine opskrifter
   Glædelig jul og godt nytår
   Kh Ann-Christine

 • Ina Stavnager skrev:
  4. december 2021 kl. 15:40

  Hej Ann-Christine.
  Min mand og jeg skal stå for flæskestegen i år. Og da vi også skal til fødselsdagsbrunch den 24. ville det være rart at få den lavet allerede den 23. Er det totalt no-go med flæskesteg? Jeg syntes ikke du skriver noget om det i din ellers fine liste 🙂
  Mvh. Ina

  • Ann-Christine skrev:
   6. december 2021 kl. 08:21

   Hej Ina,
   Jeg laver selv kun flæskesteg dagen før hvis det er til sandwich eller pålæg, så jeg har ikke nogle gode råd til at forberede flæskestegen til julemiddagen.
   Mit bedste tip er derfor at teste det af i forvejen og se om det kan fungere som I ønsker det.
   Rigtig god fornøjelse
   Kh Ann-Christine

 • Hans Daugaard skrev:
  25. september 2022 kl. 03:44

  Jeg har nu ikke nogen kommentar, men derimod et spørgsmål om, hvordan man steger en gås. Jeg har mange gange stegt and til jul, men aldrig en gås. Min hustru døde her i marts måned og det var hende, der stod for det meste af julemåltidet, og nu synes mine sønner, at jeg ville have godt af at samle hele familien til julemåltidet. Det har de på sin vis ret i, men så vil jeg overraske dem med gåsen i stedet for anden. Hvordan gør man?

 • Helene Helsø skrev:
  18. december 2022 kl. 06:53

  Kære Ann- Christine- tak for en fantastisk blog og hjemmeside. Jeg lærte for to år siden at planlægge julen. Ikke med off men i min kinabog hvor jeg gennem de sidste 20 år har samlet alke mulige opskrifter, jeg steger dog mine ænder en uge før jul, partere dem og fryser dem ned- så skal de lunes og skindet gæres sprødt. Det er lækkert og ikke tørt-. Hav en fantastisk jul- kh Helene

  • Ann-Christine skrev:
   18. december 2022 kl. 08:25

   Kære Helene
   Det er så skønt at være i god tid.
   Tak for din søde hilsen og rigtig glædelig jul
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.