Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klamme-fingre-halloween/

Klamme fingre – Halloween opskrift

Denne opskrift på klamme fingre er næsten blevet en helt fast tradition til vores halloween herhjemme – og de er perfekt tilbehør til fx suppe.

Og det kan godt være de klamme fingre ser klamme ud – men de smager virkelig lækkert! Sprøde grissinibrød med en mandel i spidsen og lidt tomatpuré, det er hvad der skal til for at skabe en hurtig og nem sag, som man tilmed rigtig gerne vil sætte tænderne i.

De klamme fingre smager skønt sammen med en hjemmelavet hokkaidosuppe  – og skal det være ekstra halloween festligt, så kan suppen serveres i et udhulet græskar. Så kan serveringsskålen jo altid skylles og skæres ud til græskarlygte efter serveringen.

PT1H30min

Klamme fingre - halloween opskrift

som tilbehør til 10-15 pers.     1 time 30 min
som tilbehør til 10-15 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 30 min
Fremgangsmåde

Lun vandet til det er omkring 30-35 grader. Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt 1/2 dl olie, mel og salt.

Ælt dejen grundigt til den er lækker og smidig. Brug evt lidt mere mel, hvis nødvendigt.

Lad dejen hæve hæve på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over i en times tid.

Efter hævning æltes dejen godt igennem og der kommes lidt olie på bordpladen og hænderne til at ælte og forme dejen med.

Rul dejen ud i lillefinger tykke strimler af en længde på ca 15 cm pr stk.

Læg dem på en bradepande med bagepapir. Tryk fingerriller med bagsiden af en kniv og smør lidt tomatpure på den ene spids, hvorefter der trykkes en hel eller halv smuttet mandel oven på.

Bag dem i ovnen ved 225 grader i 6-10 minutter – til de er gyldne og sprøde. De er bedst at spise inden for nogle timer.