Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klamme-fingre-halloween/

Klamme fingre – Halloween opskrift

Klamme fingre til at servere til en uhyggelig lækker græskarsuppe på halloween er vildt lækkert!  Sprøde grissinibrød med en mandel i spidsen og lidt tomatpuré, det er hvad der skal til for at skabe en hurtig og nem sag, som man tilmed rigtig gerne vil sætte tænderne i.

Det kan godt være de klamme fingre ser klamme ud – men de smager skønt!

De klamme fingre smager skønt sammen med en hjemmelavet hokkaidosuppe. Skal det være ekstra halloween festligt, så kan suppen serveres i et udhulet græskar. Så kan serveringsskålen skylles og skæres ud til græskarlygte efter serveringen.

PT1H30M

Klamme fingre - halloween opskrift

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 1 dl stuetempereret vand
  • 10 g gær
  • 0,50 dl olivenolie
  • 225 g hvedemel
  • 30 g parmesan, friskrevet
  • 0,50 tsk salt
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 25 mandler, smuttede - til negle
  • 1 spsk tomatpuré, som blod og snavs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom vand og gær i en skål og rør sammen til gæren er opløst.

Tilsæt olie, hvedemel, parmasanost og salt og ælt dejen grundigt, til den er lækker og smidig.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over i 1 time.

Ælt dejen godt igennem og tril lange fingertykke strimler og skær dem ud i strimler på cirka 10-12 cm.

Læg dem på en bradepande med bagepapir. Tryk fingerriller med bagsiden af en kniv og smør lidt tomatpure på fingerspidserne og klem en smuttet mandel på.

Kom lidt tomatpure i skålen med sammenpisket æg – det skal ikke være jævnt fordelt. Pensl fingrene med æg og lidt tomatpure.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.