Klamme fingre – Halloween opskrift


Klamme fingre til at servere til en uhyggelig lækker græskarsuppe på halloween er vildt lækkert! Sprøde grissinibrød med en mandel i spidsen og lidt tomatpuré, det er hvad der skal til for at skabe en hurtig og nem sag, som man tilmed rigtig gerne vil sætte tænderne i.
Det kan godt være de klamme fingre ser klamme ud – men de smager skønt!
De klamme fingre smager skønt sammen med en hjemmelavet hokkaidosuppe. Skal det være ekstra halloween festligt, så kan suppen serveres i et udhulet græskar. Så kan serveringsskålen skylles og skæres ud til græskarlygte efter serveringen.
Klamme fingre - halloween opskrift
- 1 dl stuetempereret vand
- 10 g gær
- 0,50 dl olivenolie
- 225 g hvedemel
- 30 g parmesan, friskrevet
- 0,50 tsk salt
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 25 mandler, smuttede - til negle
- 1 spsk tomatpuré, som blod og snavs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom vand og gær i en skål og rør sammen til gæren er opløst.
Tilsæt olie, hvedemel, parmasanost og salt og ælt dejen grundigt, til den er lækker og smidig.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over i 1 time.
Ælt dejen godt igennem og tril lange fingertykke strimler og skær dem ud i strimler på cirka 10-12 cm.
Læg dem på en bradepande med bagepapir. Tryk fingerriller med bagsiden af en kniv og smør lidt tomatpure på fingerspidserne og klem en smuttet mandel på.
Kom lidt tomatpure i skålen med sammenpisket æg – det skal ikke være jævnt fordelt. Pensl fingrene med æg og lidt tomatpure.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej.
Har du prøvet at lave de klamme fingre i en langtidshævet udgave? Og har du evt. fif dertil?
PFT,
VH Tina
Hej Tina,
Det kan du sagtens – helt samme fremgangsmåde og så blot hævetid i køleskabet. Når du tager dejen ud kan fingrene formes af den kolde dej, som derefter blot skal efterhæve 30 minutter inden bagning.
Kh AC
Tak for svar:-) Nu er jeg i gang med de klamme fingre, som skal med til Halloweenfest i morgen aften!
Å dem laver jeg også altid med børnene, men i den klassiske småkage version som jeg første gang lærte at lave da jeg for mange år siden læste i New York. Det er altid et hit.
Iøvrigt synes jeg dit råd om at genbruge græskarsuppeskålen som halloween græskar er genialt!
HAPPY HALLOWEEN (omend en dag forsinket…)
Rigtig glædelig (forsinket) halloween til jer også ♡
Hej
Studser over – at jeg skal bruge 200 gram mandler..
25 mandler til 25 negle er vel nok ;-)
Tak! Ja, der var da lige en tastefejl – det er rettet nu :)
Hejsa!
Vi skal have børnefødselsdag på tirsdag og jeg vil gerne lave klamme fingre som end el af frokosten. Men det ville være dejligt at kunne lave dem lidt i forvejen – fx søndag eller mandag aften. Kan man overhovedet få dem til at holde til dagen efter eller bliver det for tørt?
Mange hilsner Cecilie
Hej Cecilie,
jeg synes desværre de bliver ret kedelige dagen efter – men måske du kan forme dem og lade dem hæve på køl natten over på en bradepande, så er de ekstra hurtige at bage
Rigtig god fest til jer
Kh AC