Konfektroulade – juletræstamme
Konfektroulade med marcipan, nougat og fint overtrukket med chokolade ser bare så fint ud på konfektbordet og er en dejlig værtindegave til jul.
Juletræstamme kan man også kalde den lækre sag og det er en hyggelig juletradition at lave sådan en hvert år til jul.
Denne gang har jeg lavet en konfektroulade med pistaciekerner, nougat og marcipan og pyntet med tørrede spiselige blomster, lidt guldstøv og nogle finthakkede grønne pistaciekerner.
Prøv også: opskrift på marcipankonfekt med baileys >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Konfektroulade
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 200 g marcipan
- 100 g nougat
- 40 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
- 200 g mørk chokolade
- Derudover til pynt
- 1 spsk pistaciekerner uden salt, finthakket
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 1 tsk tørrede spiseligee blomster
Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir. Skær nougat i tynde skiver og fordel den på marcipanen, smør let ud med en varm kniv, der netop har været overhældt med kogende vand og tørret af i et viskestykke. Det varmer nougaten op og gør den nemt at arbejde med.
Drys finthakkede pistaciekerner i striber på nougaten og rul marcipanen sammen til en roulade. Skær enderne af.
Pensl konfektrouladen med tempereret chokolade og drys med pynt.
Skær skiver ved servering.
Pynt
tørrede blomster, spiseligt guldstøv, finthakkede grønne pistaciekerne
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lavet den. Den er så fin!!
Men hvordan opbevarer man den. Er det i køleskabet?
Hej Freja
hvor er det dejligt at høre! jeg opbevarer den i lufttæt beholder og ikke i køleskabet, da kulden og fugten fra køleskabet kan gøre chokoladen lidt kedelig og grå.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Dejlig appelsin marmelade tak nemt og lækkert
Hvor er det dejligt at høre, du synes godt om den! Tak for tilbagemeldingen, det er jeg glad for.
Kh Ann-Christine
Har lige bagt håkonskager og lavet konfektroulade.
Jeg manglede diameter på rullen til kagerne.
Ligeledes konfektrouladen hvor lang og bred ?
Mvh Karen Rasmussen
Ellers tak for gode opskrifter
Hej Karen
Det har jeg bevidst ikke skrevet, da det er helt op til en selv om man vil have små eller større kager.
Jeg håber de blev lækre :)
Kh Ann-Christine