Pizzabrud med skinke og ost


Bløde og saftige pizzabrud til madpakken, udflugter og fællesspisning. De er også gode som tilbehør til sommerens grillaftener eller til en dampende varm skål suppe i vinterhalvåret.
Her laver jeg dem med pesto, mozzarella og skinke, samt lidt soltørrede tomater, som jeg hakker meget fint, så de fordeler sig godt i bollerne og giver tomatsmag, men uden at man fornemmer konsistensen af dem.
Resultatet er drønlækkert og de er et sikkert hit hos mine børn – og også hos mig! Når jeg tager sådan en plade rygende varme og friskbagte pizzabrud ud af ovnen med smeltet ost og sprød skorpe, så er de altså helt uimodståelige.
Prøv også: opskrift på saftige gulerodsbrud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzabrud med skinke og ost
- 20 g gær
- 3 dl stuetempereret vand
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 æg
- 40 g pesto
- 25 g pinjekerner
- 150 g ost, fx revet mozzarella
- 25 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 75 g landskinke, skåret i strimler
- 0,50 håndfuld frisk basilikum, finthakket
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør det sammen – gerne på en røremaskine. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i 5 minutter. Tilsæt smør i små tern og ælt dejen i yderligere 5 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden time.
Læg dejen på en meldrysset bordplade og lav en fordybning i midten af dejen. Slå et æg ud i fordybningen og kom groftrevet mozzarella, pesto, pinjekerner, soltørrede tomater og skinke ovenpå.
Luk dejen lidt til omkring fyldet og brug en bagespartel til at hakke dejen i små stykker. Brug bagespartlen til at vende dejen sammen med fyldet undervejs og hak dejen igennem en ekstra gang. Fordel den hakkede dej til antallet af boller og løft hvert stykke over på en bageplade med bagepapir.
Lad pizzabrudene hæve i en time med et rent klæde over.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15-17 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Server dem rygende varme og friskbagte drysset med lidt basilikum – eller lad dem køle af på en rist, hvis de skal med i madpakken.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Kan pestoen erstattes med noget andet?
Hilsner Ane
Hej Ane
Ja, man kan evt erstatte med samme mængde tomatpassata :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine