Skumfiduser
Hjemmelavede skumfiduser er faktisk rigtig nemt at lave selv og et rigtig weekend hyggeprojekt her i efteråret.
Disse skumfiduser er bløde, saftige og lækre.
Smagen er skøn og meget mere luksus end købevarianterne og de har helt samme egenskaber (eller bedre) i forhold til at smelte i varm kakao eller at blive ristet over bål.
Jeg har lavet to varianter med vanilje og med pebermynte swirl inspireret af julens pebermyntestokke.
Prøv også: Opskrift på brændte mandler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skumfiduser
- 12 ark husblas
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 400 g sukker
- 2 dl vand
- 4 spsk flormelis, til drys
- Pebermyntevariant
- 1 dråbe rød frugtfarve
- 4 dråber pebermynte essens
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom arkene med husblas i en skål med vand et efter et og lad dem stå i blød.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom sukker, vand og vanilje i en gryde og lad det koge op til 118 grader.
Tag gryden af varmen. Vrid husblassen godt for vand og kom husblas i den varme sukkermasse. Rør det godt rundt og lad det derefter køle af i ca. 10 minutter.
Hæld sukkermassen i en skål og pisk sukkermassen på en røremaskine eller med en elpisker. Det skal piskes længe til det er helt tykt, sejt og stift, det tager 10-15 minutter.
Kom smag og farve i – alt efter ønske – et par minutter, inden det er helt færdigpisket.
Sigt godt med flormelis på et stykke bagepapir i et tæt lag. Fordel skumfidusmassen på bagepapiret. Det er noget klistret stads, brug et par skeer til det. Drys godt med flormelis over og glat det lidt ud, uden at trykke det flat. Dæk over, uden at trykke skumfidusmassen flad.
Lad skumfidusmassen køle af i et par timer eller til dagen efter. Klip skumfiduserne ud med en saks og vend dem alle i en smule flormelis.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej og tusind tak for en super-opskrift.
Hvad kan jeg bruge i stedet for husblas når det skal serveres til en vegetar?
På forhånd tak for hjælpen :)
Hej Jesper
jeg har ikke testet om agar agar fx vil kunne bruges til skumfiduser. Det kunne måske være et forsøg værd at teste det af? Skriv endelig om det lykkedes godt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hver eneste gang har flormelis klumpet sig på bunden af skumfiduserne, hvordan undgår jeg det?
Det der drysses er så fint fordelt.
Hej Birgitte
Du kan evt prøve med lidt mindre flormelis på bagepapiret eller hvis du fx har en silikonemåtte eller andet som kan ‘slippe let’ og bruge det som alternativ til bagepapiret.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super opskrift. Første batch blev helt perfekte, men dagen derpå mistede de og deres “gooey” og blev mere bare til sukkerklumper. Trods den perfekte tekstur på dagen. Et der nogle bestemte måder og grader de skal opbevares på?
Hej Morten
Mange tak :)
Det kunne lyde til de har fået fugt? De skal gerne opbevares tørt, ved stuetemperatur. Gerne lufttæt, men hvis de er lidt for fugtige inden i, så skal de lige tørre lidt ekstra inden de opbevares.
Kh Ann-Christine