Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skumfiduser/ Dessert Hjemmelavede gaver, Julekonfekt, Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser er faktisk rigtig nemt at lave selv og et rigtig weekend hyggeprojekt her i efteråret.

Disse skumfiduser er bløde, saftige og lækre.

Smagen er skøn og meget mere luksus end købevarianterne og de har helt samme egenskaber (eller bedre) i forhold til at smelte i varm kakao eller at blive ristet over bål.

Jeg har lavet to varianter med vanilje og med pebermynte swirl inspireret af julens pebermyntestokke.

Prøv også: Opskrift på brændte mandler >>

Skumfiduser
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M50
Ingredienser
  • 12 ark husblas
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 400 g sukker
  • 2 dl vand
  • 4 spsk flormelis, til drys
  • Pebermyntevariant
  • 1 dråbe rød frugtfarve
  • 4 dråber pebermynte essens
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom arkene med husblas i en skål med vand et efter et og lad dem stå i blød.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom sukker, vand og vanilje i en gryde og lad det koge op til 118 grader.

Tag gryden af varmen. Vrid husblassen godt for vand og kom husblas i den varme sukkermasse. Rør det godt rundt og lad det derefter køle af i ca. 10 minutter.

Hæld sukkermassen i en skål og pisk sukkermassen på en røremaskine eller med en elpisker. Det skal piskes længe til det er helt tykt, sejt og stift, det tager 10-15 minutter.

Kom smag og farve i – alt efter ønske – et par minutter, inden det er helt færdigpisket.

Sigt godt med flormelis på et stykke bagepapir i et tæt lag. Fordel skumfidusmassen på bagepapiret. Det er noget klistret stads, brug et par skeer til det. Drys godt med flormelis over og glat det lidt ud, uden at trykke det flat. Dæk over, uden at trykke skumfidusmassen flad.

Lad skumfidusmassen køle af i et par timer eller til dagen efter. Klip skumfiduserne ud med en saks og vend dem alle i en smule flormelis.