Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skumfiduser/

Skumfiduser – 3 varianter

Hjemmelavede skumfiduser er faktisk rigtig nemt at lave selv og et rigtig weekend hyggeprojekt her i efteråret.

Smagen er helt vildt lækker og meget mere luksus end købevarianterne og de har helt samme egenskaber (eller bedre) ift fx at smelte i varm kakao eller at blive ristet over bål.

Jeg har lavet tre forskellige varianter – en hindbær, en matcha og en med pebermynte swirl inspireret af julens bismarchstokke.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavede brændte mandler

PT3H(30Marbejdstid)

Hjemmelavede skumfiduser

mindst 50 stk    3 timer (30 min. arbejdstid)
mindst 50 stk
Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 400 g sukker
  • 2 vaniljestænger, kornene herfra (alternativt vaniljepulver eller vaniljesukker)
  • 12 blade husblas
  • 3-4 spsk. flormelis til at drysse med
  • Smagsgivere - vælg mellem fx
  • Hindbærdrys: 3 spsk. frysetørret hindbærpulver + en smule lyserød farvepaste
  • Matcha: 1 tsk. matcha
  • Pebermynte: 1-3 dråber rød frugtfarve eller farvepaste og 2-4 dråber pebermynteolie
  • Lakridspulver
Udskriv opskrift
3 timer (30 min. arbejdstid)
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen hvor jeg viser opskriften her >>

 

Kom arkene med husblas i en skål med vand et efter et og lad dem stå i blød.

Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom sukker, vand og vanilje i en gryde og lad det koge op til 118 grader.

Tag gryden af varmen. Vrid husblassen godt for vand og kom husblas i den varme sukkermasse. Rør det godt rundt og lad det derefter køle af i ca. 10 minutter.

Hæld sukkermassen i en skål og pisk sukkermassen på en røremaskine eller med en elpisker. Det skal piskes længe til det er helt tykt, sejt og stift – det tager ca 10-15 minutter.

Et par minutter inden det er helt færdigpisket tilsættes smag og farve efter ønske.

Flormelis sigtes ud på et stykke bagepapir i et tæt lag. Fordel skumfidusmassen ud på bagepapiret – det er noget klistret stads, brug et par skeer til det og drys tilsidst godt med flormelis over.

Lad det køle af i et par timer eller til dagen efter. Klip skumfiduserne ud med en saks og vend dem i en smule flormelis.

Hjemmelavede skumfiduser kan opbevares i en lufttæt beholder eller kagedåse og har god holdbarhed på min. et par uger.