Spinattærte med laks


Spinattærte med laks er skøn og nem aftensmad!
Jeg er blevet helt vildt glad for at bage gode madtærter, efter jeg fandt på den grove tærtedej til Quiche Lorraine tærten. For mig er det nemlig langt fra tærtedejen der er omdrejningspunktet eller hovedrolleindehaveren, når det gælder madtærter. Det er derimod fyldet, som i denne tærte består af laks og spinat og som smager virkelig godt – tilmed er tærten ret så nem og enkel at lave og det skal man jo heller ikke kimse af. Og så synes jeg faktisk at den lidt anderledes og ret så sunde tærtebund, smager noget så dejligt og knasende sprødt, hvilket klæder en madtærte ret godt, efter min mening.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinattærte med laks
- Tærtedej
- 2 spsk hørfrø, knust
- 75 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- salt og friskkværnet peber
- Tærtefyld
- 2 laksefilet, skåret i grove tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 drys muskatnød, friskrevet
- 150 g frossen spinat
- salt og friskkværnet peber
Tærtedej
Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smør i den tørre blanding. Hvis nødvendigt, så tilføj lidt vand for at samle dejen. Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt.
Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld
Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber. Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og laks.
Sæt tærten i ovnen og bag den ved 175 grader varmluft i 30 minutter, eller til æggemassen er stivnet.
Server gerne en god grøn salat til

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan spinattærten fryses?
Hej Karen
jeg har ikke testet denne tærte, så det kan evt blive et forsøg værd – men jeg tror godt laksen kan blive lidt kedelig af frys, optøning og genopvarmning.
Kh Ann-Christine
Kan man skifte smøret ud med noget andet. Da smør jo ikke er særlig kolostrol venlige. Mange tak for mange gode opskrifter
Hej Inge
jeg laver altid helst tærtedeje med smør, for det synes jeg smager allerbedst. Men du må endelig prøve dig frem.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Anne-Christine.
Dine opskrifter er inspirerende, tak for det :)
Et generelt spørgsmål om tærter. Prikker dubdejen med gaffel inden du forbager?
Vh/Helle
25 min slet ikke nok. Midten var stadig flydende
Hej Claus
Det har du helt ret i, for der var lige sneget end tastefejl ind – det er rettet nu :)
Kh Ann-Christine
Mange tak! Det er jeg glad for du synes :)
ja, det gør jeg og det hindre at dejen hæver op under bagningen
Kh Ann-Christine