Spinattærte med laks
Spinattærte med laks er skøn og nem aftensmad!
Jeg er blevet helt vildt glad for at bage gode madtærter, efter jeg fandt på den grove tærtedej til Quiche Lorraine tærten. For mig er det nemlig langt fra tærtedejen der er omdrejningspunktet eller hovedrolleindehaveren, når det gælder madtærter. Det er derimod fyldet, som i denne tærte består af laks og spinat og som smager virkelig godt – tilmed er tærten ret så nem og enkel at lave og det skal man jo heller ikke kimse af. Og så synes jeg faktisk at den lidt anderledes og ret så sunde tærtebund, smager noget så dejligt og knasende sprødt, hvilket klæder en madtærte ret godt, efter min mening.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinattærte med laks
- Tærtedej
- 2 spsk hørfrø, knust
- 75 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Tærtefyld
- 2 laksefilet, skåret i grove tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 drys muskatnød, friskrevet
- 150 g frossen spinat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smør i den tørre blanding. Hvis nødvendigt, så tilføj lidt vand for at samle dejen.
Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt.
Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld
Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber.
Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og laks.
Sæt tærten i ovnen og bag den ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter til æggemassen er stivnet.
Server gerne en god grøn salat til tærten med spinat og laks
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Anne-Christine.
Dine opskrifter er inspirerende, tak for det :)
Et generelt spørgsmål om tærter. Prikker dubdejen med gaffel inden du forbager?
Vh/Helle
Mange tak! Det er jeg glad for du synes :)
ja, det gør jeg og det hindre at dejen hæver op under bagningen
Kh Ann-Christine
Du skriver et sted man kan lave tærtedejen dagen før. Skal den også bages, eller skal man bare lave dejen og lægge den klar i tærteformen?
Hej Ruth
Man kan lave dejen, komme den i formen og opbevare på køl i 1-2 dage eller i fryseren 1 måned. Tærtebunden forbages direkte fra frost og fyldes derefter og bages færdig
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg har lige et par spørgsmål – kan man bage uden hørfrø? (hvorfor skal de i? :-)) og kan man bruge frossen stuvet spinat fra supermarkedet i tærten?
Vh Nina
Du kan alternativt lave helt klassisk tærtedej til madtærter: https://www.valdemarsro.dk/taertedej/
– og du kan fint bruge frossen spinat, som du giver et opkog og derefter dræner for væde
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine