Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spinattaerte-med-laks/

Spinattærte med laks

Spinattærte med laks er skøn og nem aftensmad!

Jeg er blevet helt vildt glad for at bage gode madtærter, efter jeg fandt på den grove tærtedej til Quiche Lorraine tærten. For mig er det nemlig langt fra tærtedejen der er omdrejningspunktet eller hovedrolleindehaveren, når det gælder madtærter. Det er derimod fyldet, som i denne tærte består af laks og spinat og som smager virkelig godt – tilmed er tærten ret så nem og enkel at lave og det skal man jo heller ikke kimse af. Og så synes jeg faktisk at den lidt anderledes og ret så sunde tærtebund, smager noget så dejligt og knasende sprødt, hvilket klæder en madtærte ret godt, efter min mening.

PT50M

Spinattærte med laks

Tid i alt50 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tærtedej
  • 2 spsk hørfrø, knust
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tærtefyld
  • 2 laksefilet, skåret i grove tern
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 drys muskatnød, friskrevet
  • 150 g spinat, frosne
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smør i den tørre blanding. Hvis nødvendigt, så tilføj 1-3 spsk vand for at samle dejen.

Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt.

Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter.

Fyld
Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber.

Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og laks.

Sæt tærten i ovnen, og bag den i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet.

Server gerne en god grøn salat til tærten med spinat og laks