Syltede rødbeder


Vores have er fyldt af flotte mørkerøde runde rødbeder lige nu – og i dag høstede vi en stor del af dem og lavede en lækker omgang syltede rødbeder med en dejligt duftende krydret lage.
Det er ret nemt at lave syltede rødbeder selv og det tager ikke særlig lang tid. Min krydderblanding kan man justere lidt til efter hvad man lige har – der kan også sagtens tilføjes dejlige krydderier som stjerneanis, allehånde og et par kviste af en krydderurt – fx timian eller rosmarin.
Nu skal de lige trække mindst en dags tid – og så glæder vi også ellers til at spise dem på gode rugbrødsmadder og som tilbehør til fx skipperlabskovs som vi snart skal have igen.
Arbejdstid 25 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Syltede rødbeder
- 1 kg rødbeder
- Lagen
- 8 dl lagereddike, eller æblecidereddike
- 400 g sukker
- 1 kanelstang
- 10 peberkorn
- 1 spsk sennepsfrø
- 5 laurbærblade
- 10 kardemommekapsler
- 4 hele nelliker
- salt
Skrub rødbederne grundigt rene for jord og kom rødbederne i en gryde med vand. Kog op og lad rødbederne koge i 30 minutter.
Hæld vandet fra og når rødbederne er kølet af, gnides skindet af dem. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet henkogningsglas.
Lagen til syltede rødbeder
Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Smag til med salt og hæld lagen over rødbederne i glasset. Luk glasset til med det samme.
Lad dem gerne trække mindst en dag.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan en tsk. atamon forlænge holdbarheden, så det kan holde henover vinteren ? Eller hvordan gør de mon med de glas man kan købe som holder meget længe ?
Hej Anette
jeg bruger aldrig selv atamon, men laver hellere små portioner, opbevarer i køleskabet. Så jeg må være dig svar skyldig, på hvordan man bruger det.
Kh Ann-Christine
Jeg bruger et stykke peberrod, det skulle virke ligesom atamon, altså holde rødbederne friske hele vinteren og det virker hos mig
Hej Rita
Dét var da smart og det skal jeg helt sikkert prøve af.
Tak for at dele det fine trick
Kh Ann-Christine
ok tak. Ved godt atamon ikke er godt at bruge, men nu har jeg købt en stor pose rødbeder :D men måske kan man lægge dem udenfor, så holder de måske længe. Eller er det bedre i køleskab ?
De skal gerne ligge tørt og køligt. Det kan både være i køleskabet eller i udendørs, hvis du har et tørt sted, hvor de ikke bliver fugtige.
Kh Ann-Christine
Hej
Skal salten i kogevandet eller lagen, eller er det 1 spsk til hver?
Mvh Mette
Hej Mette
jeg kommer ikke salt i kogevandet, men kun i eddikelagen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge syltesukker istedet? Vil det forlænge holdbarheden?
Hej Maria
I syltesukker er der pektin der får marmelade til at stivne, så jeg vil ikke anbefale at bruge det til syltede rødbeder.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine