Tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!
Det er et hit i min familien og det er en dejlig traditionel ret at servere til både julefrokoster, påskefrokoster og til en dejlig aftensmad til både hverdage og weekender. Nemt og lækkert og så kan man jo altid servere en kålsalat og lidt gnavegrønt til som tilbehør i hverdagene.
Det er også en skønt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering.
Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tarteletter med høns i asparges
- Kogt kyllingebryst eller hønsebryst
- 2 hønsebryst
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 gulerødder, i tern
- 1 løg, i tern
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
- Fyld til Tarteletter
- 40 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 200 g aspargessnitter
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kom hønsebryst eller kyllingebryst i en gryde med grøntsagsboullion, en gulerod, løg, salt, hele eller friskkværnede peberkorn, samt laurbærblade og lad det simrekoge i 15 minutter. Gem 3 dl kogevand til tarteletsaucen.
Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.
Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.
Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.
Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for dine dejlige opskrifter !
Denne er en af dem jeg ofte søger frem, en god grundopskrift til lige at huske det hele. Så kommer der kyllingebryster, lår eller en hel kylling alt efter hvad jeg har på lager eller hvad der er på tilbud. :)
Hej Pernille
mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
– og nu får jeg helt lyst til tarteletter igen :)
Kh Ann-Christine
Jeg elsker denne opskrift. Den bruger jeg hver gang. Jeg bruger hønsebryst på frost i stedet :-)
Hej Sara
Mange tak for din hilsen og dejlige feedback på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Gulerødder? GULERØDDER i tarteletter? Lad nu for hulen være med at smide ting i der ikke skal i en klassisk ret.
Hvad er du, jyde?
Den er faktis rigtig god med gulerødderne, og ja hele den jyske familie elsker det.
Hej Kim
Jeps, jeg er ganske rigtigt fra Jylland :)
– og jeg synes gulerødder i tarteletter smager dejligt, men hvis man ikke er til det, så er det jo heldigvis nemt blot at undlade.
Kh Ann-Christine