Tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!
Det er et hit i min familien og det er en dejlig traditionel ret at servere til både julefrokoster, påskefrokoster og til en dejlig aftensmad til både hverdage og weekender. Nemt og lækkert og så kan man jo altid servere en kålsalat og lidt gnavegrønt til som tilbehør i hverdagene.
Det er også en skønt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering.
Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tarteletter med høns i asparges
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Kogt kyllingebryst eller hønsebryst
- 2 hønsebryst
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 gulerødder, i tern
- 1 løg, i tern
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
- Fyld til Tarteletter
- 40 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 200 g aspargessnitter
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kom hønsebryst eller kyllingebryst i en gryde med grøntsagsboullion, en gulerod, løg, salt, hele eller friskkværnede peberkorn, samt laurbærblade og lad det simrekoge i 15 minutter. Gem 3 dl kogevand til tarteletsaucen.
Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.
Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.
Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.
Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Rigtig god opskrift, har brugt op til jul flere år i træk. Vil den være god at lave i god tid for jul og fryse ned ?
Hej Yrsa
Man kan godt fryse tarteletfyldet ned. Blot tø op i køleskabet og smag godt til igen efter det er varmet op under omrøring til det koget let.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg skrev og glædede mig over Vegetar Aftensmad, lige da den var kommet – jeg havde brug for lidt “rigtig aftensmad” som supplement til “Grøn”, og som jeg forestillede mig har jeg brugt Vegetar Aftensmad rigtig meget. Nu har jeg købt en til huset i Sverige, jeg har også en “Grøn” derovre, det er nemt også at have opskrifterne der. Venlig hilsen Birgitte
Hej Birgitte
Sikke en dejlig besked at få! Mange tusind tak for det, jeg er rigtig glad for at du har glæde af bøgerne, både hjemme og i huset i Sverige.
Kh Ann-Christine
Tak for dine dejlige opskrifter !
Denne er en af dem jeg ofte søger frem, en god grundopskrift til lige at huske det hele. Så kommer der kyllingebryster, lår eller en hel kylling alt efter hvad jeg har på lager eller hvad der er på tilbud. :)
Hej Pernille
mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
– og nu får jeg helt lyst til tarteletter igen :)
Kh Ann-Christine