Ærtesuppe

hjemmelavet-aertesuppe

Jeg blev spurgt om en opskrift på facebook forleden dag, og jeg fik efterfølgende så meget lyst til ærtesuppe, at jeg slet ikke kunne vente på de første danske frisk ærter. I stedet snuppede jeg en bakke af de italienske og denne suppe kommer vi til at nyde nogle gange i løbet af sommeren. Den kan naturligvis laves på frosne ærter, hvis man er helt uden for sæson – men de friske ærter giver en lidt grovere konsistens, som jeg synes er fantastisk!

Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe og denne suppe smager simpelthen så lækkert med lidt salt tilbehør. Så jeg valgte at saltriste en håndfuld mandler, riste lidt god bacon og nippe lidt spæde skud af min nysåede persille.

aertesuppe-opskrift

Jeg er i dag taget ind til byen for at arbejde og for at se på kursuslokaler til et nyt spændende projekt. Jeg er i samarbejde med Lars Bachmann, som er den allerbedste wordpress-nørd og selv har blogget siden 2003, i fuld gang med at lave det perfekte program til et blogkursus i september. Jeg har det sidste års tid fået en del henvendelser fra læsere, som gerne vil i gang med at blogge og fra erfarne bloggere, som gerne vil tjene penge på at blogge og vi har planer om at komme omkring det hele og meget mere på vores blogkurser.

Vi har planer om kurser til både private og selvstændige.

Skriv jer endelig op til mere info om blogkursus på vores blogkursus.dk website -så får I en mail, så snart der er åbent for tilmelding. (Lad dig ikke afskrække af, at vi bor i Jylland, -det er bestemt ikke utænkeligt, at vi også kommer til København)

Ærtesuppe til 2 voksne og 2 børn

  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g bælgede ærter
  • 500-600 ml grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk tørret timian eller 3 spsk finthakket frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • Topping: saltristede mandler, ristet sprød bacon, persille og server med godt brød

Løg, hvidløg og olie kommes i en gryde og varmes op til middelvarme. Steg løgene gyldne og bløde, men uden de tager farve. Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt boullion. Lad det nu koge i 5-7 minutter, hvorefter det blendes, fx med en stavblender. Smag til med fløde, en anelse salt og peber (husk at toppings også er ret salt). Suppen anrettes med toppings af hakkede saltristede mandler, bacon og persille. Nyd supper med godt brød til
Print Friendly
Relaterede indlæg:
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

24 Kommentarer til Ærtesuppe

  1. Signe skriver:

    Hej!
    Det lyder spændende. Jeg vil meget gerne skrives op til mere information om kurset.

  2. Stinna skriver:

    Hvor lækkert! Jeg fik også ærtesuppe igår – det er en skøn ret :-)

  3. Charlotte skriver:

    En ret så børnevenlig topping jeg fik serveret en dag var, karry popcorn og flødeskum. Det gjorde suppen ret interessant og lækker for børnene især ;-)

  4. charlotte skriver:

    fik vist skrevet to gange, da jeg troede det ikke kom med, du sletter bare den ene

  5. Hvor lyder det dog fantastisk spændende!
    Jeg glæder mig til at høre meget mere om det :)

    • Ann-Christine skriver:

      Tak, det er jeg glad for at høre! Jeg glæder mig også meget til at fortælle mere :)

  6. Christel skriver:

    Uhm lyder lækkert!
    Minder lidt om en version jeg lavede forleden, den var dog serveret kold og så kan jeg varmt anbefale at blende avocado med i ærtesuppe. Det giver en silkeblød og dejlig sund suppe der mætter!

    /Christel.

  7. Sarah skriver:

    Hejsa :-)
    Elsker også ærtesuppe. Jeg plejer at putte godt med lime i – det tager den lidt fede smag fra fløden og gør den dejligt frisk :-)

  8. Tina skriver:

    Hej!
    Jeg synes suppen lyder så lækker.
    Hvor mange kg eller g ærter køber du, som giver 500g?

  9. Heidi Hedegaard skriver:

    Jeg lavede denne suppe i dag, på opfordring fra min 5-årige, der ønskede grøn suppe til aftensmad. Den smagte herligt :-P Vi serverede ostestænger til, altså de nemme med grovtoast ;-) Tak for inspiration, dine billeder er så indbydende, jeg glæder mig til alle de spændende lækkerier der er at tage fat på..

    • Ann-Christine skriver:

      Ostestænger lyder som skønt tilbehør til ærtesuppen!
      Dejligt med opfordringer på grønne retter fra børn. Jeg smilte selv igår, da Julie under aftensmaden sagde, ‘Uhmmmm, Jeg e l s k e r bare alle slags grøntsager.’ Det passer så vist ikke helt, men det er da et skridt på vejen at tro på det selv ;)
      Tusind tak for de søde ord, det varmer meget!

  10. Stine skriver:

    Hej!

    Skal suppen være kold eller varm ved servering? :)

    • Ann-Christine skriver:

      Vi har primært serveret den varm – men jeg har også spist en rest til frokost på et tidspunkt som var kold. Det smagte også dejligt

  11. Laila Kamp skriver:

    Hej Ann-Christine=)
    Min søn på 8 har haft maddag idag, og vi havde været på din blog, for at han kunne se billeder, og derfra finde ud af hvad han ville lave=) men han faldt for din grønne ærtesuppe og det har vi så lavet idag, dog med ærter fra frost=P men hvor var det dog en lækker opskrift! og det salte topping var lige prikken over iét=)
    tusinde tak for en fantastisk inspirerende blog men lækker mad og flotte billeder, ja og både for voksne og børn=)
    Kh Laila

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Laila,
      Fantastisk! Hvor er det fint med en maddag og sejt at I har brugt min blog til at finde inspiration – det er dejligt at høre.
      Tusind tak for den dejlige hilsen og de søde ord. Jeg håber din søn får mange rare maddage fremover også :)
      Kh Ann-Christine

  12. Hans S skriver:

    Super-nemt, hurtigt og lækkert. Første gang, jeg forsøgte mig med ærtesuppe, og det bliver ikke sidste gang. Tak for den glimrende opskrift.

    Mvh

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>