Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aertesuppe/

Ærtesuppe

Jeg blev spurgt om en opskrift på ærtesuppe på min facebook forleden dag, og jeg fik efterfølgende så meget lyst til ærtesuppe, at jeg slet ikke kunne vente på de første danske frisk ærter. I stedet snuppede jeg en bakke af de italienske og denne suppe kommer vi til at nyde nogle gange i løbet af sommeren. Den kan naturligvis laves på frosne ærter, hvis man er helt uden for sæson – men de friske ærter giver en lidt grovere konsistens, som jeg synes er fantastisk!

Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe og denne suppe smager simpelthen så lækkert med lidt salt tilbehør. Så jeg valgte at saltriste en håndfuld mandler, riste lidt god bacon og nippe lidt spæde skud af min nysåede persille.

PT

Ærtesuppe

4 pers.   
4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g bælgede ærter
  • 500-600 ml grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk tørret timian eller 3 spsk finthakket frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • Topping
  • saltristede mandler, ristet sprød bacon, persille
Udskriv opskrift
Fremgangsmåde

Løg, hvidløg og olie kommes i en gryde og varmes op til middelvarme.

Steg løgene gyldne og bløde, men uden de tager farve.

Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt boullion.

Lad det nu koge i 5-7 minutter, hvorefter det blendes, fx med en stavblender.

Smag til med fløde, en anelse salt og peber (husk at toppings også er ret salt).

Suppen anrettes med toppings af hakkede saltristede mandler, bacon og persille.

Nyd gerne denne ærtesuppe med godt brød til