Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/sushi-bowl/

Sushibowl – sushisalat med tangperler

Det er så vanvittigt lækkert med sushi fra yndlingsstederne – og vi kan godt lide indimellem at lave hjemmelavet sushi også. Hvilket dog godt kan være et lidt tidskrævende hyggeprojekt – at samle, rulle og skære ud i skønne makiruller.

Sushi bowl er derimod en virkelig lækker og hurtigere løsning. Hverdagsvenlig og med samme gode smag fra fisk, ris, tang, soya og hvad man ellers kommer i. Sushi bowl kan jo i virkeligheden varieres på rigtig mange måder og man kan fint lade sig inspirere af fyldet i sine favorit makiruller.

Prøv med avocado, mango, rejer og andre fisk eller skaldyr. Fyld ekstra grønt på og måske syltede stykker ingefær, hvis man foretrækker det.

Jeg har brugt skønne og lidt sjove sojaperler fra min samarbejdspartner hos Tanghuset. Et fint lille twist, i stedet for at dryppe soya over og så ser soyaperlerne rigtig fine ud på salaten. De kan også fint bruges til andre salater, sushi eller retter hvor soya passer perfekt ind.

PT30M

Sushi salat

2 pers.     30 min.
2 pers.
Ingredienser
  • ca 250 g frossen god laks til sushi
  • 1 dl edamamebønner uden skal
  • 2 dl sorte kogte ris
  • Marinade til ris: 1 tsk riseddike, 1 nip rørsukker eller kokossukker.
  • 1/4 agurk, skåret i skiver
  • 1 dl Tangsalat (købes ofte hos fiskehandlere)
  • 2 spsk Sesamfrø
  • 2 tsk. sushiperler
  • 1 plade noritang, klippet i fine strimler
  • Limesaft/limebåde fra en halv lime
  • Marinade til fisk (kan undlades hvis laksen foretrækkes rå og ren i smagen)
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk risvineddike eller æbleeddike
  • 1 tsk soya
  • 1 spsk limesaft fra en halv lime
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Skær laksen i meget tynde skiver – det er nemmest, men den er frossen.

Bland marinaden til laks sammen i en skål og mariner halvdelen af fisken.

Vend de kogte ris med marinaden til ris.

Anret først ris i to skåle, dernæst edamamebønner og tangsalat og tilsidst resten af ingredienserne til sushi salaten – afslut med de fine soya perler.