Kandiseret appelsin og citron
Kandiseret appelsin og citron er virkelig en lækker form for hjemmelavet slik.
De kandiserede citrusskaller kan laves af både økologiske og usprøjtede citron, appelsin, blodappelsin, klementiner, mandariner, grape, bergamotte og lime. Ja kort sagt alle citrusfrugter!
Smagen er så enestående lækker og giver en herlig kraftig og intens smag, som er lidt som frugtflæsk. Bare meget, meget bedre!
Prøv også: min opskrift på lækre finskbrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kandiseret citron og appelsinskal
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Dag 1
- 2 øko appelsin
- 2 øko citron
- 300 g sukker
- 1 spsk glukosesirup
- vand
- Dag 2
- 4 spsk perlesukker
Skær citrusfrugterne i både med skallen på, skær derefter skallerne fra frugtkødet og skær halvdelen af den bitre hvide hinde af skallen. Brug en skarp kniv.
Skær derefter skallerne i strimler på ca. 1⁄2 cm.
Sæt en gryde med vand i kog. Kom citrusskallerne i og giv dem et opkog på ca. 5 minutter.
Hæld vandet fra og kom frisk vand i gryden med citrusskallerne. Kog
op og lad det simre i 5 minutter. Hæld vandet fra og læg citrusskallerne til side i et øjeblik.
Kom 3 dl vand i gryden sammen med sukker og kog det op. Kom citrus- skallerne i gryden igen og skru ned for varmen. Lad det simre svagt uden låg i ca. 30 minutter.
Tilsæt derefter glukosesirup og rør rundt. Sluk for varmen, læg låg på og lad citrusskallerne stå i lagen til dagen efter.
Tag citrusskallerne op og vend dem i perlesukker.
Lad dem tørre på en bagerist ved stuetemperatur i 2 dage eller i ovnen ved 50 grader i ca. 3 timer.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor skal de koges 2 gange i vand. Mister de ikke en masse smag. Kan man nøjes med en gang? Hvor længe kan de holde sig med og uden chokolade?
Hej Susanne
jeg oplever at det er nødvendigt med en dobbelt udvanding for at fjerne bitterstofferne der sidder i hinden under den yderste citrusskal.
holdbarheden kan du se i opskriften, samme sted som tid, mængde mv. Holdbarheden er minimum og den samme som med og uden chokolade.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil man kune gøre det samme med kumquat, og så blot skære den i skiver og bruge hele frugten fremfor blot skallen?
Det vil jeg næsten tro. Jeg har ikke testet det, så du må endelig skrive hvordan det går :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
En guld opskrift når man plukker sine egne appelsiner fra orangeriet, og helst vil bruge det hele, fordi de smager så fantastisk. Ligeledes er Buddahshånd også et hit, kandiserede.
Skal snart teste pomelo, også af egen avl.
Uhmm, hvor lækkert!
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine