Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banh-xeo-opskrift/

Banh Xeo – de bedste sprøde vietnamesiske pandekager

Banh Xeo er de mest perfekte knasende sprøde gyldne vietnamesiske pandekager – og disse smager bare helt fuldstændig som de skal, når man spiser dem i Vietnam.

Banh Xeo skæres i stykker som fyldes i vietnamesisk rispapir sammen med krydderurter – rulles sammen og spises med dip til.

Jeg kan så varmt anbefale jer at prøve denne opskrift og jeg fornemmer, at det er en favorit hos alle der har været i Vietnam.

PT60M

Banh Xeo

4 pers.     60 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 20-30 alm grønlandske rejer
  • 12 tynde skiver rå svinekød, fx 1 kotelet skåret i skiver
  • 1/2 dl kokosolie
  • 1 rødløg, halveret og skåret i skiver
  • 2 dl friske bønnespirer fra mungbønner
  • Banh Xeo Dej
  • 5 forårsløg skåret i tynde skiver
  • 1 æg
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 2 spsk majsmel
  • 5 spsk fuldkorns rismel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk gurkemeje
  • Fyld og til servering ved bordet
  • 12-16 stykker rispapir til friske forårsruller
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk grøn mynte
  • 1 håndfuld thai eller sød basilikum (alm kan også bruges)
  • en grøn og stadig lidt umoden mango, skåret i tynde skiver
  • Sprød salat
  • Serveres med peanut sauce og vietnamesisk sød/sur chili dip
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Dejen
Kom æg, kokosmælk, vand, rismel, majsmel, salt og gurkemeje i en skål og piske det sammen med et piskeris. Når dejen er ensartet, piskes forårsløg i og dejen hviler en halv time.

Tilberedning
Varm en pande op med en spsk kokosolie og når panden er godt varm kommes rejerne på. Steg dem lidt sprøde og tørre i den varme olie og sæt dem derefter tilside på en tallerken. Kom en spsk kokosolie mere på panden og lynsteg nu svinekødsstykkerne hurtigt på hver side.

Gør panden ren og varm den op igen til middelvarme med 1 spsk olie. Kom et par løgskiver på og fordel derefter ca 1 dl Banh xeo dej på panden lynhurtigt og i et ultratyndt lag. Lad den varme op langsomt i 1-2 minutter, kom derefter en spsk mere olie på panden rundt i kanten, ryst forsigtigt pandekagen fri så den bevæger sig frit på panden og får olien ind under sig. Skrue helt op for varmen, læg 4 rejer og et par skiver svinekød på pandekagen og steg videre til pandekagen er helt sprød og gylden på undersiden. Fordel lidt bønnespirer på den ene halvdel, vend den anden halvdel over og lad banh xeo pandekagen glide af panden over på en tallerken eller skærebræt.

Tilbered derefter de næste pandekager – der bliver ca 4 styk i alt.

Servering
Server de rygende varme gyldne vietnamesiske pandekager ved bordet med friske krydderurter, tynde mangoskiver salat og rispapir, samt et fad til at dyppe rispapiret i.

Ved bordet skæres en strimmel fra banh xeo pandekagen, som rulles i rispapiret sammen med krydderurter, mango og evt salat og derefter dyppes i den lækre vietnamesiske chili dip med fishsauce og den fyldige peanut sauce.