Bedstefars Skæg
Bedstefars skæg er en virkelig lækker og saftig kage, med det hvide skæg af marengs, lagt over en skøn kagebund smurt med fx jordbærsyltetøj eller rabarberkompot og bagt i ovnen til den lækre marengs får en smuk lidt sprød overflade.
Kagen kan varieres alt efter sæson til den skønneste forårskage med rabarber, en sommervariant med jordbær eller en efterårslækkerbisken med æble eller brombær. Se tips og inspiration til dette lige under opskriften.
Prøv også: min opskrift på en lækker drømmekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bedstefars skæg
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g sukker
- 4 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 1,50 dl mælk
- Fyld
- 2 dl jordbærsyltetøj, se tip*
- Marengs
- 4 æggehvider
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk flormelis
Pisk smør og sukker, til det er luftigt. Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og citronskal. Rør mælk og melblandingen i dejen lidt ad gangen og vend det godt sammen.
Fordel dejen i en bradepande på 25 × 30 cm med bagepapir. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Marengs
Gør marengsen klar, mens kagen er i ovnen.
Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk derefter vaniljesukker og sukker i lidt efter lidt og til sidst æblecidereddike. Pisk marengsen i 10 minutter, til den er helt blank og sej i konsistensen.
Tag kagebunden ud af ovnen efter 20 minutter, men sluk ikke for ovnen.
Smør forsigtigt kagen op med jordbærsyltetøj og fordel derefter marengsen over kagen. Drys med lidt flormelis.
Sæt kagen med marengs i ovnen igen og bag den færdig i ca. 10 minutter mere. Lad kagen køle lidt af i bradepanden inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor lang tid skal en kage til 16 personer så have i ovnen med kun syltetøj og marengs?
Og skal marengsen være helt gennembagt?
Hej Annelise
Kagen til 16 personer (i en stor bradepande?) den vil jeg blot lave helt som beskrevet i opskriften. Måske skal den have lidt længere i ovnen for at være færdigbagt i midten, det må du lige mærke efter med fx et trægrillspyd eller lign. Det er altid svært at sætte præcise bagetider på kager, da tiden kan variere en del fra ovn til ovn.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg bager glutenfri, dine kager virker perfekt med finax melblsnding, og lidt ekstra bagepulver
Hej Anne
Hvor er det godt at høre! Tak for din fine anbefaling :)
Kh Ann-Christine
Kan man lave selve kagen dagen før med eller uden syltetøj og så putte marengs på dagen efter? Og er bagetiderne så det samme? :-)
Hej Christina
Det kan du godt, men så vil jeg anbefale at bage kagen færdig uden marengs med det samme, for ellers vil den falde sammen og blive klæg.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine