Brownie


Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.
Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡
Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.
Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brownie
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 4 æg
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 g hvedemel
- 0,50 tsk flagesalt
- 100 g valnødder, grofthakkede
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter de grofthakkede valnødder og den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.
Drys med lidt saltflager på hvert stykke ved servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Skal brownies serveres direkte fra køleskabet, eller skal de have stuetemperaturer? Glæder os til at smage dem.
Dbh Stine
Hej Stine
Jeg foretrækker selv at den lige tages ud af køleskabet en halv times tid før servering, så smager den af mest og er ikke køleskabskold.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Tak for mange skønne opskrifter som jeg bruger igen og igen. Der er ro hos mig når jeg følger dine opskrifter, så føler jeg mig sikker på at jeg forstår opskriften rigtigt og sikker på at resultatet bliver godt og falder i min smag. Elsker den her brownie men jeg har et spørgsmål som jeg ikke kunne finde svar på: Kan dejen fryser inden bagning? Eller vil du anbefale efter bagning?
Og så lige en ide til dig og udviklingen af siden her, har set at der er nogle opskriftsider hvor man kan slå luk-ned fra så ik telefon eller tablet lukker ned midt i madlavningen, det et da smadder smart!
Bedste hilsner
Hej Sallie
Mange tak for din søde hilsen, du kan finde knap til at holde skærmen tændt nederst i opskriftsfeltet under knapperne med ‘føj til indkøbsseddel’ mv.
– og i Valdemarsro appen holder skærmen sig helt automatisk tændt i en time under madlavningen, medmindre du selv slukker den eller forlader appen undervejs.
Brownie kan fryses efter bagning. jeg vil ikke anbefale at fryse den inden bagning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvis jeg vil lave dobbeltportion af opskriften, hvilken form/str. er så passende og hvor lang tid skal den have i ovnen? 😊
Hej Simone
jeg har lavet en smart omregner du kan bruge her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Beregn en smule længere tid til bagning, men endelig ikke for meget! En brownie skal føles lidt underbagt når den tages ud af ovnen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er beregneren ikke til hvis jeg ved hvilken form der str i opskrift og hen til en anden form? For hvis jeg vil lave dobbeltportion ift. opskrift hvordan kan jeg så bare ud fra det bruge beregneren ift. størrelse?
Hej Simone
Du kan sagtens også bruge den til at gange opskriften op, så hvis du taster fra firkantet form til firkantet form, og skriver opskriftens størrelse ind 20 x 20 cm, så kan du sætte de andre mål ind i den nederste form, fx passer både 20×40 men det gør 27×30 også osv, så du kan forsøge dig frem med de bageformstørrelser du har.
Det gør intet hvis du rammer et sted mellem 1.9 og 2.2, så kan du fint bruge formen og blot gange opskriften med 2.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine