Brownie
Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.
Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡
Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.
Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brownie
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 4 æg
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 g hvedemel
- 0,50 tsk flagesalt
- 100 g valnødder, grofthakkede
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter de grofthakkede valnødder og den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.
Drys med lidt saltflager på hvert stykke ved servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad














Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
jeg har nu prøvet det et par gange – både med traditionel ovn og varmluft. Jeg synes, at det bliver ret tørt, og jeg har lidt en forventning om, at en brownie skal være fugtig indvendig.
Hej Kirsten
En brownie skal nemlig være fugtig, og det oplever jeg også altid at denne gør når jeg bager den.
Mon du har bagt den for længe i ovne? Ovne er jo forskellige, så hold endelig øje med den, og den skal føles underbagt når du tager den ud, for den sætter sig til næste dag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Kan jeg bruge karamelchokolade i.s.f. Mørk chokolade?
Hej Marianne
Ja, det kan du. Vær opmærksom på at hvis den er meget sød og med mindre kakaoindhold end den mørke chokolade, så vil brownien også blive sødere og måske du skal justere sukkeret lidt ned i så fald.
Kh Ann-Christine
Hej,
Skal brownies serveres direkte fra køleskabet, eller skal de have stuetemperaturer? Glæder os til at smage dem.
Dbh Stine
Hej Stine
Jeg foretrækker selv at den lige tages ud af køleskabet en halv times tid før servering, så smager den af mest og er ikke køleskabskold.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine