Brownie


Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.
Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡
Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.
Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brownie
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 4 æg
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 g hvedemel
- 0,50 tsk flagesalt
- 100 g valnødder, grofthakkede
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter de grofthakkede valnødder og den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.
Drys med lidt saltflager på hvert stykke ved servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Hvis jeg vil lave dobbeltportion af opskriften, hvilken form/str. er så passende og hvor lang tid skal den have i ovnen? 😊
Hej Simone
jeg har lavet en smart omregner du kan bruge her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Beregn en smule længere tid til bagning, men endelig ikke for meget! En brownie skal føles lidt underbagt når den tages ud af ovnen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er beregneren ikke til hvis jeg ved hvilken form der str i opskrift og hen til en anden form? For hvis jeg vil lave dobbeltportion ift. opskrift hvordan kan jeg så bare ud fra det bruge beregneren ift. størrelse?
Hej Simone
Du kan sagtens også bruge den til at gange opskriften op, så hvis du taster fra firkantet form til firkantet form, og skriver opskriftens størrelse ind 20 x 20 cm, så kan du sætte de andre mål ind i den nederste form, fx passer både 20×40 men det gør 27×30 også osv, så du kan forsøge dig frem med de bageformstørrelser du har.
Det gør intet hvis du rammer et sted mellem 1.9 og 2.2, så kan du fint bruge formen og blot gange opskriften med 2.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man skal lave den i en rund form, hvilken størrelse tænker du så jeg skal bruge? og vil du sætte bagetiden op så?
Hej Salli
jeg har lavet en smart form beregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Så kan du nemt regne størrelse om.
Kh Ann-Christine
Mega fedt redskab! Tusind tak!👌🏽
Hej
Kan man fryse brownien ?
Pft og venlig hilsen
Anne 🌸
Hej Anne
ja, det kan man sagtens!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine