Citronfromage


Citronfromage af den lækreste luftige, friske slags med syrligt sødme i perfekt kombination! Uhm, det er altså godt.
Det er tilmed en af de skønne desserter, som man snildt kan lave om formiddagen eller aftenen før – så den er klar til servering helt uden stress, når man har gæster til middag.
Citronfromage er ret nem at lave, man skal dog være lidt omhyggelig med at følge opskriften ret præcist for at få en luftig og lækker fromage.
Prøv også: min opskrift på Baileys Fromage >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronfromage
- 3 ark husblas
- 2 æggehvider
- 1,50 dl piskefløde
- 2 æggeblommer
- 65 g sukker
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 1 dl citronsaft
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 1 stængel frisk mynte
- 1 øko citron, fintstrimlet skal herfra
- 1 spsk sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Pisk æggehviderne, til de er helt stive og danner små toppe. Sæt skålen til side et kort øjeblik.
Pisk fløden til en lækker og luftig flødeskum.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps. Vend til sidst fintrevet citronskal i.
Tag husblassen op af vandet og lad den smelte over et vandbad. Tag husblassen af varmen og pisk citronsaft i. Lad det køle af til stuetemperatur.
Pisk derefter citronsaft og husblas langsomt i æggesnapsen, til det er jævnt fordelt. Vend forsigtigt flødeskum med æggesnaps med en dejskraber uden at slå luften ud af det. Rør først 1 spsk af æggehviderne i skålen med citronfromage. Vend det forsigtigt sammen og vend derefter resten af de stiftpiskede æggehvider i.
Fordel fromagen i portionsglas og sæt dem på køl i 4 timer.
Servering
Pisk fløden til en luftig skum. Fyld flødeskummen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små dutter oven på fromagen. Drys til sidst med små mynteblade og citronskal vendt i lidt sukker
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine – Der står i denne opskrift brug 3 blade husblas bliver jeg lidt i tvivl, da der i butikkerne er forskellige størrelse på husblas. Dr. Oetkers er ikke så store, men indeholder de det samme? God dag
Hej Kristen
jeg bruger selv de økologiske fra Dr Oetkers
Rigtig god fornøjelse med retten og dejlig dag til dig også
Kh Ann-Christine
Kan du oplyse i ml eller dl hvor meget en portion svarer til?
Jeg sjal lave til 50 Pers i portionsglas a 50-60 ml og synes det er svært lige at finde ud af hvor mange jeg sjal gange opskriften med.
Mvh Suzanne
Hej Suzanne
Det må jeg lige måle nøjagtigt efter næste gang jeg laver citronfromage
Kh Ann-Christine
Ok men jeg skal lave det til d 17 maj så måske du ikke når det😅
Men tak for svar.❤️
Hej
Min datter skal konfirmeres til maj, og hun vil gerne har citronfromage serveret i halve udhulede citroner. Vi inviterer ca. 20 personer.
Hvor lang tid kan fromagen holde sig? Vi vil helst lave den 3-4 dage før konfirmationen. Dagen før bliver lidt presset.
Kan den fryses – og hvad hvis den ligger i de halve citroner?
Bedste hilsner Christina
Hej Christina
Jeg har ikke haft citronfromagen til at stå mere en 1 dag på køl, så jeg vil varmt anbefale at prøve det af her i god tid før dagen
Lav en portion. Sæt halvdelen i køleskabet i 4 dage, og frys den anden halvdel – så kan du nemt se om smag, konsistens og resultat er, som I ønsker jer den skal være i rigtig god tid inden den store dag.
Kh Ann-Christine