Egg Florentine og Royale
Eggs Florentine og Eggs Royale er en dejlig cafe ret, som er skøn at spise til brunch eller frokost.
Det er så dejligt at lave denne slags skønne klassikere hjemme i eget køkken og særligt, når de bliver så luksus lækre som denne ret er.
Eggs Florentine er den vegetariske udgave med spinat uden laks og Eggs Royale er med laks. Begge dele smager vidunderligt og jeg mikser dem gerne med både laks og spinat. De lune pandebagte muffins med røget laks, spinat, pocheret æg og cremet hollandaise. Uhm, det er luksuslækkert!
Prøv også: min opskrift på Croque Monsieur >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Egg Florentine
- English muffins
- 2 dl mælk
- 15 g gær
- 40 g smør, smeltet
- 1 spsk sukker
- 175 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 0,50 tsk salt
- Hollandaise
- 2 æggeblommer
- 150 g smør
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 tsk dijon sennep
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 120 g baby spinat
- 4 æg
- 1 tsk æblecidereddike
- 4 skiver koldrøget laks
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- friskkværnet peber
English Muffins
Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk til gæren er opløst. Rør smeltet smør, sukker, salt og fuldkornsmel i dejen og rør derefter hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig, blød og lækker.
Sæt dejen i køleskabet overdækket med et rent klæde i 12-18 timer.
Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter. Bag bollerne på en tør pande ved middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.
Hollandaise
Smelt smør i en gryde over lav varme og hæld det derefter i et lille glas, lad vallen (bundfaldet) blive i gryden og kasser det.
Gør gryden ren og kom æggeblomme, citronsaft, dijon i gryden og pisk det godt med et piskeris over den laveste varme, til det tykner en smule. Gryden må endelig ikke stå på varmen, uden der piskes! Hæld en smule smør i og pisk det godt ind, hvorefter resten af smørret langsomt piskes godt ind i saucen lidt efter lidt. Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.
Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå æggene ud i hver sit glas. Kom lidt eddike i vandet, skrue ned for varmen, så vandet ikke koger for hårdt. Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned, saml det hurtigt med en hulske og lad det småkoge i 4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes, så det ser pænt ud. Fortsæt med de andre æg et ad gangen i det samme kogevand.
Spinat
Vend hurtigt spinat i smør på en varm pande, til det falder en anelse sammen og smag til med salt og peber.
Anretning
Anret en english muffin på hver tallerken med spinat, et stykke laks, pocheret æg og et par skefulde hollandaise. Drys med purløg og lidt friskværnet sort peber.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
I stedet for at slå ægget ud i et glas, så slå det ud på en tallerken… Så kan du se den tykke og den tynde del af hviden… med køkkenrulle tørrer du den tynde flydende del af hviden væk….. Så bliver ægget flot og du skal ikke “pudse” det bagefter ;)
Selvom Sauce Hollandaise smager godt, så er det ikke den rigtige sauce til Florentine ;)
Bedste hilsner…. og i øvrigt en god side du har :)
Hej Thomas
Tak for de pæne ord, det er jeg glad for du synes. Det tip med tallerkenen kendte jeg ikke, men det vil jeg da prøve næste gang. Tak for at dele :)
Tænker du på morneysauce i stedet for hollandaise? Jeg har altid lavet den med hollandaise, for synes simpelthen det smager helt fantastisk til
Kh Ann-Christine
Enig, Hollandaise er godt… Jeg er kok og vi er ret firkantede med de klassiske retter ;) Det hænger sammen med den “politik”, at hvis man bestiller noget et sted, der hedder.. i eksemplet her… æg Florentine… så skal det være DET man får.. :)
Men… privat kunne jeg sagtens finde på at bruge Hollandaise :)
Men for fuldstændighedens skyld…. og burde have skrevet mornay sauce i stedet for bare at skrive at Hollandaise ikke er den rigtige :)
… så kommer hele opskriften lige her… fra kokkebogen…
“Pocherede æg anrettes på friske spinatblade, sauteret i smør, maskeres med mornay sauce, drysses med reven ost og gratineres.”
“Normalt” laver man dem så én cocotte… men jeg ville også anrette på et ristet brød… udstukket så det ser pænere ud :) Jeg må prøve dine muffins på et tidspunkt :)
Det forstår jeg godt! og du må endelig prøve de engelske muffins ved lejlighed. De er lækre til :)
Rigtig god fornøjelse og tak for din fine feedback!
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor ser det lækkert ud.
Skal lige forstå det rigtig, er det en hel muffin som er delt og lagt sammen med det “bløde” opad på begge?
Håber det giver mening😊
Mvh Hanne
Ja, det gør jeg. Du kan også lægge dem ved siden af hinanden eller nøjes med en halv engelsk muffin til hver.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er en fejl, at I ikke angiver, om der skal lægges låg på eller ej for retter, der laves i ovn.
Jeg lavede i går jeres fyldte peberfrugter, og da der ikke stod, at der skulle lægges låg på skålen i ovnen, blev osten til små hårde knolde, og det hakkede kød i overfladen til sorte skorper.
LOV MIG, AT I FREMTIDIGT ANGIVER OM DER SKAL LÅG PÅ I JERES OPSKRIFTER
Hej Hanne
Jeg kommer ikke låg over fadet, når jeg laver peberfrugter i ovnen og jeg oplever heller aldrig at det skulle være nødvendigt eller at det brænder på, som du beskriver.
I opskrifter hvor der skal låg på (dvs hvor jeg kommer låg på) så skriver jeg det også.
Men vigtigt; alle ovne er forskellige og dvs at bagetider og temperaturer altid er vejledende og ikke et fakta – det kan også lyde til at din ovn brænder hårdere end de ovne jeg har brugt gennem tiden, og derfor må du selv tage det forbehold at lægge låg på, hvis nødvendigt og holde øje med tilberedningen undervejs.
Kh Ann-Christine