Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frugttaerte/ Dessert Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Sommer

Frugttærte med marcipan og friske bær

Skøn frugttærte med mørdej og fyldt med sæsonens dejligste bær.

Det er sådan en dejlig og nem tærte. Den sprøde tærtebund med marcipan kan laves en dag eller to i forvejen og ligesådan med den lækre mascarpone creme. Så er det blot at samle tærten med de dejligste bær man har.

Varier kagen efter sæson og hvilken bær og frugt du har. Den er også dejlig med brombær, blåbær, bagte rabarber og andet godt.

Prøv også: min bedste opskrift på klassisk jordbærtærte >>

Frugttærte med marcipan og friske bær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M6
Ingredienser
  • Mørdejen
  • 210 g hvedemel
  • 40 g marcipan
  • 40 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt lidt koldt vand
  • Mascarponecreme
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cremefraiche 18 %
  • Frugt
  • 250 g jordbær
  • 150 g ribs
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mørdej
Kør hvedemel, marcipan, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.

Fyld
Bland sukker og vaniljesukker sammen, tilsæt citronsaft og -skal og rør rundt. Tilsæt mascarpone og cremefraiche og rør cremen godt sammen.

Fordel cremen på tærtebunden og pynt med friske bær og mynteblade.