Gnocchi med salviesmør og tomater
Her får I en skøn opskrift på gnocchi med salviesmør og tomater, som smager fantastisk og som får mig i det fineste solskinshumør, både at tilberede og at nyde det færdige resultat af. Det kan vi godt trænge lidt til i disse dage – små projekter, som gør os glade.
Gnocchi er en italiensk variant af pasta, som er baseret på kartoffelmos og som er både lette og fyldige på en og samme tid. Det er et rigtig hyggeligt køkkenprojekt og de er nemme at lave selv. Her har jeg serveret dem med ovnbagte tomater, som er fyldt med smag og saft og den lækreste enkle salviesmør.
Prøv også: min opskrift på den lækreste cacio e pepe >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gnocchi med salviesmør og tomater
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Tomater
- 400 g blommetomater, skåret i halve
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- Gnocchi
- 1 kg kartofler, melede
- 1 æg
- 275 g durummel
- 1 tsk salt
- Salviesmør
- 50 g smør
- 1 håndfuld frisk salvie, blade
- 50 g parmesan, friskrevet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- friskkværnet peber
Tomater
Kom de halverede tomater på en bageplade med bagepapir, med den overskårede side op og dryp en smule olie over og lidt flagesalt. Sæt i en kold ovn og sæt temperaturen til 100 grader varmluft. Bag i 45 minutter.
Gnocchi
Kog de uskrællede kartoflerne møre i usaltet vand og pil dem, mens de er varme. Mos kartoflerne med en gaffel og arbejd kartoffelmos, æg, salt og durummel sammen, uden dog at ælte for meget. Det bliver en meget blød dej, men vær opmærksom på ikke at anvende for meget mel og at den blot skal samles, ikke æltes.
Drys mel på køkkenbordet og tril dejen ud i fingertykke pølser. Skær dem i 1 cm stykker og tril hen over tænderne på en gaffel, så de får riller. Læg gnocchierne på et rent klæde, sørg for at de ikke rører hinanden eller kommer til at lægge i lag. Lad dem lufttørre i 15 minutter.
Kog gnocchierne i en stor gryde med letsaltet vand. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen.
Salviesmør
Smelt smør på en pande og kom salviebladene i, lad det stå ved svag varme til det dufter herligt og smørret bliver brunet lidt. Vend parmesanost i sammen med bagte tomater og vend de færdig gnocchi deri, inden de anrettes på tallerkener. Kom lidt friskkværnet sort peber og friskkværnet parmesan
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvornår/hvordan kommer de bagte tomater i spil i forhold til servering? OG hvorfor ligner mine tomater på ingen måde dine efter 45 minutter i ovnen?? Mine er selvfølgelig varme og lidt bløde, men dine ligner nærmest soltørret tomater
Hej Helle
Bagningen af tomaterne kan variere i resultatet alt efter hvor tæt/utæt ens ovn er, samt hvor ‘hårdt’ den bager. Der kan være stor forskel på ovne i den sammenhæng. Det kan være du i din ovn skal give dem 125 grader i stedet.
Jeg har lige opdateret det nederste afsnit om hvornår tomaterne skal vendes i retten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, jeg har en rest kartoffelmos fra aftensmaden i går, og overvejer at kaste mig ud i at prøve at lave det til en form for gnocchi. Har du prøvet det? Og med succes?
Nej, men det er da bestemt et forsøg værd :)
Kh Ann-Christine
Så lækkert! Den er vi glade for.
Men jeg kan ikke forstå, du kan få det ned på 45 min.
Det tager os hurtigt 2 timer at lave. Nogle gode fifs? :)
Dejligt! Det var en tastefejl med tiden :)