Gullashsuppe
Krydret gullashsuppe er en efterårs- og vinterfavorit herhjemme – og sådan en weekenddag, er der næsten ikke noget bedre end at være indendørs og sætte en stor gryde med en af de virkelig gode simreret over.
Jeg laver altid gerne en stor portion for det er et hit at have portioner i fryseren til nemme hverdagsmåltider! Det er nemt, når man alligevel er i gang og glæden ved super lækker simremad på travle hverdage er stor. Dertil kommer også, at det bliver en super økonomisk ret på denne måde.
Prøv også: min opskrift på flutes til suppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gullashsuppe
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 100 g bacon, skåret i tern
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 0,50 knoldselleri, skåret i tern
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 500 g oksebov, skåret i tern af ca 2x2 cm
- 2 spsk sød paprika
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 6 kartofler, skåret i tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 400 g hakkede tomater
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
Steg bacon i en stor gryde, til det lige akkurat er sprødt, tag det op og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom smør og olivenolie i gryden med fedt fra bacon og sauter løg, hvidløg, selleri og gulerødder i et par minutter ved middelvarme.
Kom kødet i og brun det.
Tilsæt spidskommen, paprika, salt og peber og kom også baconen tilbage i gryden. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt bouillon, tomatpuré og hakkede tomater.
Læg låg på og lad det stå og simre i 2-3 timer.
Kom kartofler og peberfrugtstrimler i suppen og lad det koge med i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.
Server suppen med en klat cremefraiche og krydderurter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Tak for gode opskrifter og inspiration 👍 jeg kommer ofte i tvivl når du skriver antal på løg, gulerødder, knoldselleri m.m. for de kommer jo i mange størrelser. Kunne en vejl. vægt lade sig gøre ?
Mvh/Lars
Hej Lars
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
I de opskrifter hvor jeg ikke skriver gram, skyldes det at det ikke behøver at være så nøjagtigt. Så her kan man blot gå ud fra en gennemsnitsstørrelse af den pågældende råvarer (gns er den økologiske version, som indimellem er lidt mindre end konventionelle)
Håber det giver mening.
God fornøjelse med den lækre suppe.
Kh Ann-Christine
hvad er 0,5 i forhold til knoldselleri? betyder det et halvt?
Ja, det er et halvt knoldselleri
Kh Ann-Christine
Hej,
Der skal vel ikke kartofter i hvis man fryser retten vel? Altså ikke før man har tøet op, tænker jeg.
VH
Tina
Hej Tina
Jeg oplever fint den kan fryses med de tilberedte kartofler i.
Men du kan også fint fryse den uden kartoflerne og tilsætte dem efterfølgende.
Kh Ann-Christine