Babyvenlige boller uden kerner
Denne bolledej har jeg udviklet lidt på over noget tid, og det kom sig af at jeg flere dage i træk har lavet for meget havregrød til morgenmaden.
Disse babyvenlige boller bliver vildt lækker i krummen med tykmælk og havregrød i og er god at variere med både revet gulerod og rosiner
– og så er den god til de små babyer, da der ikke er kerner eller nødder, som de kan få galt i halsen.
Prøv også: min opskrift på en lækker havregrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Babyvenlige store boller
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 2 dl kogt lun havregrød
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 dl tykmælk
- 2 dl rugmel
- 2 dl grahamsmel
- 5 dl hvedemel, eller speltmel (evt lidt ekstra)
- 1 tsk salt
Rør gæren ud i en skål med vand og tilsæt derefter havregrød, som røres godt sammen med vandet.
Tilsæt derefter tykmælk, salt, grahamsmel og rugmel.
Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet i konsistensen og tilsæt derefter hvedemel (eller speltmel) lidt efter lidt til dejen kan æltes på køkkenbordet.
Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over. Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.
Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve i en time med viskestykke over.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad











Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg bagte disse boller for nogle år siden da min nevø var baby – de blev bløde og meget babyvenlige, og han elskede dem! Nu har jeg forsøgt at bage dem MANGE GANGE, efter jeg selv for nyligt blev mor. Har både forsøgt at følge opskriften uden at tilsætte alt for meget ekstra hvedemel, og også prøvet at tilsætte mere hvedemel så dejen bliver formbar, men de bliver enten flade og sprøde eller knastørre. Intet lykkes ift at få det samme resultat, og jeg er ved at blive vanvittig 😂
Hvad er har du mon ændret i opskriften?
Har lige bagt disse boller igen, prøvede med opskriften på 16 stk. men fik altså kun 12 ud af det, ellers blev de alt for små.. skorpen er ret hård og tyk, men bollerne er luftige og gode indeni.. foreslår at man laver større portioner og større boller, så de får den luftigere, de skal have for at blive rigtig gode.. så en portion til 16 stk, går måske bedre til 10-12 stk boller:)
Hej Helena
Jeg bagte disse boller ofte da mine børn var små – det er jo ved at være længe siden – og jeg har ikke ændret den siden, men har på min liste at den trænger til at blive gennemtestet igen inden så længe :)
Kh Ann-Christine
Bollerne blev flade og sprøde – måske lækre alligevel (nu må vi lige smage), men nok ikke så babyvenlige og slet ikke så flotte som dem på billedet.
Hej Stine
Mange tak for din tilbagemelding, jeg har på min liste at den lige skal tjekkes igennem igen i min nuværende ovn i nærmeste fremtid :)
Forholdet mellem væde og mel bør give flotte runde boller, men jeg gennemtester lige og ser om der er nogle særlige tips og tricks jeg skal flette ind derefter i opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvis man er løbet tør for rugmel, kan man så bruge noget andet i stedet? :)
Hej Karoline
Du kan erstatte med fuldkornshvedemel i denne opskrift
God fornøjelse
Kh Ann-Christine