Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/isroulade/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Is, Kager, Kager og søde sager

Isroulade

Isroulade med vaniljeis er en dejlig dessert, som min svigermor ofte serverer for hele familie, når vi er på besøg.

Jeg har lavet min egen version af svigermors isroulade, for den skulle naturligvis med i min kogebog med kager og desserter.

Det er en skøn klassisk dessert som kan forberedes i god tid og opbevares i fryseren til den skal serveres. Her har jeg tilføjet lidt hindbærmarmelade, du kan også bruge jordbær eller andre varianter – og så kan den naturligvis laves med lige præcis din favoritis. Denne weekend hvor der er udsigt til et vidunderligt sommervejr.

Prøv også: opskrift på jordbærroulade >>

Isroulade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT60M8
Ingredienser
  • Rouladebunde
  • 5 æg, delt i blommer og hvider
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 110 g hvedemel
  • 40 g mandelmel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g smør, stuetempereret
  • 25 g sukker, til drys
  • Fyld
  • 700 ml vaniljeis
  • 50 g hindbærmarmelade
  • 1 tsk frysetørret hindbær
  • 2 stængler citronmelisse
Fremgangsmåde

Rouladebund
Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt. Bland hvedemel, mandelmel, salt og bagepulver og smuldr smørret i. Rør det i æggeblandingen og vend det godt sammen.

Fordel dejen i et rektangel på ca. 25 x 30 cm i en bradepande med bagepapir. Glat dejen ud med en dejskraber, så den er ensartet i tykkelsen. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter.

Drys sukker på et stykke bagepapir og vend rouladebunden over på papiret, så den ligger med oversiden nedad på sukkerdrysset. Læg et rent viskestykke over bagepapiret, som rouladebunden er bagt på, og lad kagen køle af i et par minutter. Træk derefter forsigtigt papiret af.

Fyld til isroulade
Smør rouladen med hindbærmarmelade, fordel tynde skiver af vaniljeis på og rul rouladen helt tæt. Lad bagepapiret sidde rundt om kagen, så den er lidt i spænd, og sæt kagen i fryseren i min. 2 timer, eller til den skal serveres.

Drys med sukker, frysetørret hindbær og blade af citronmelisse inden servering.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad