Jomfruhummerhaler med hvidløg


Jomfruhummerhaler med hvidløg er så lækkert som forret, eller tilbehør til andre retter. Det er så luksuslækkert!
Det saftige smagfulde kød fra hummerhalerne, som her får smag fra hvidløg, bredbladet persille og et strejf af friskrevet citronskal smager virkelig godt, bare helt enkelt med godt brød, smurt med smør og toppet med jomfruhummerhaler.
Du kan også servere dem som tilbehør til alt fra pastaretter – fx til en cacio e pepe, til en god risotto eller på en salat.
Prøv også: opskrift på puffet rispapir med laks >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jomfruhummerhaler med hvidløg
- 1 kg jomfruhummerhaler
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakkede
- 1 øko citron, fintrevet skal
- flagesalt
- Til servering
- 2 flutes
- 25 g smør
Klip jomfruhummerhalerne op i ryggen med en saks og træk den sorte tarmstreg ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og med den klippede side op.
Rør hvidløgssmør sammen af stuetempereret smør, hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal og flagesalt. Fordel en lille klat smør på hver hummerhale.
Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 5 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Jeg har 1 kg. Jomfruhummerhaler i fryseren, og vil gerne grille dem på vores campingtur.
Er det samme fremgangsmåde og tid som i ovn?
På forhånd tak.
Venlig hilsen Hanne
Hej Hanne
Hvor lyder det lækkert!
Jeg vil gribe det an på samme måde, og vær mest af alt opmærksom på at de ikke får for meget. De må hellere få et halvt minut i underkanten end omvendt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Piller du dem eller beholder du skallen på inden de kommer i ovnen?
Hej Anne
Jeg beholder skallerne på ved tilberedning, forbereder dem blot som beskrevet i første afsnit i fremgangsmåden.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hvilken salat kan du anbefale til jomfruhummerhaler?
Man kunne fx erstatte rejerne i denne salat: https://www.valdemarsro.dk/grillede-hvidloegsrejer-i-salat/ med jomfruhummerhaler eller denne salat: https://www.valdemarsro.dk/rejesalat/
Kh Ann-Christine