Kandiseret appelsin og citron
Kandiseret appelsin og citron er virkelig en lækker form for hjemmelavet slik.
De kandiserede citrusskaller kan laves af både økologiske og usprøjtede citron, appelsin, blodappelsin, klementiner, mandariner, grape, bergamotte og lime. Ja kort sagt alle citrusfrugter!
Smagen er så enestående lækker og giver en herlig kraftig og intens smag, som er lidt som frugtflæsk. Bare meget, meget bedre!
Prøv også: min opskrift på lækre finskbrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kandiseret citron og appelsinskal
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Dag 1
- 2 øko appelsin
- 2 øko citron
- 300 g sukker
- 1 spsk glukosesirup
- vand
- Dag 2
- 4 spsk perlesukker
Skær citrusfrugterne i både med skallen på, skær derefter skallerne fra frugtkødet og skær halvdelen af den bitre hvide hinde af skallen. Brug en skarp kniv.
Skær derefter skallerne i strimler på ca. 1⁄2 cm.
Sæt en gryde med vand i kog. Kom citrusskallerne i og giv dem et opkog på ca. 5 minutter.
Hæld vandet fra og kom frisk vand i gryden med citrusskallerne. Kog
op og lad det simre i 5 minutter. Hæld vandet fra og læg citrusskallerne til side i et øjeblik.
Kom 3 dl vand i gryden sammen med sukker og kog det op. Kom citrus- skallerne i gryden igen og skru ned for varmen. Lad det simre svagt uden låg i ca. 30 minutter.
Tilsæt derefter glukosesirup og rør rundt. Sluk for varmen, læg låg på og lad citrusskallerne stå i lagen til dagen efter.
Tag citrusskallerne op og vend dem i perlesukker.
Lad dem tørre på en bagerist ved stuetemperatur i 2 dage eller i ovnen ved 50 grader i ca. 3 timer.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad gør glukosen i denne opskrift? Har set andre hvor der ikke er glukose i.
Hej Helle
Jeg synes det giver en sirupslage, som lækker sig godt om citrusskallerne uden at krystallisere og så kan den overskydende sirup som citrus skallerne har lagt i, gemmes og bruges som sirup – også uden at krystallisere efterfølgende. Sirup kogt kun på sukker risikere nemmere at krystallisere.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svar! Jeg spurgte også ChatGBT og de svarede som dig, men foreslog at man kunne bruge honning, hvis man ikke lige havde glukose!
Glæder mig til at prøve denne skønne opskrift. Jeg læste at man også kunne dyppe i chokolade, så skal bare lige forstå om det er efter de er rullet i sukkeret inden de dyppes i chokolade, eller er det så uden sukkeret hvis der er Chokolade på
Mvh Linda
Hej Linda
Hvis jeg dypper dem i chokolade, undlader jeg at drysse sukker på, eller først drysser lidt over efterfølgende.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg ruller dem i alm. sukker, og når de er tørret lægger jeg en streg chokolade ovenpå i hele deres længde…
Hej Micah
Det lyder også rigtig lækkert!
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvorfor skal de koges 2 gange i vand. Mister de ikke en masse smag. Kan man nøjes med en gang? Hvor længe kan de holde sig med og uden chokolade?
Hej Susanne
jeg oplever at det er nødvendigt med en dobbelt udvanding for at fjerne bitterstofferne der sidder i hinden under den yderste citrusskal.
holdbarheden kan du se i opskriften, samme sted som tid, mængde mv. Holdbarheden er minimum og den samme som med og uden chokolade.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine