Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kirsebaersauce/ Dessert Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Kager og søde sager

Kirsebærsauce

Hjemmelavet kirsebærsauce til en god hjemmelavet, vaniljeprikket cremet og fyldig risalamande er i mine øjne en af julens allerdejligste yndlingsdesserter. Af samme grund laver jeg altid rigeligt, så der også er en portion eller to til dagen efter juleaften.

Jeg har ikke sparet på de gode sager i min hjemmelavede kirsebærsauce.
-og det er lige præcis det, der gør den forrygende, for den er fyldt med god kirsebærvin, portvin og masser af velsmag.

Prøv også: Min opskrift på norske klejner >>

Kirsebærsauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT25M4
Ingredienser
  • 0,33 vaniljestang
  • 43,33 g sukker
  • 0,67 dl portvin
  • 1,33 dl appelsinjuice
  • 0,67 dl kirsebærvin
  • 0,67 dl vand
  • 266,67 g kirsebær, udstenede
  • 0,67 tsk majsstivelse
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem i sukkeret. Kom sukker sammen med vanilje, portvin, appelsinjuice, kirsebærvin og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i nogle minutter.

Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter. Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let.

Tag gryden af varmen, og så er den klar til servering sammen med risalamanden.

Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering – så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.