Kylling Cashew


Kylling med cashew er en lækker og nem ret, som vi er vilde med i min familie. Vi har nydt den på vores rejser i Asien og herhjemme i vores eget køkken.
Det smager så lækkert! Cashew giver en skøn cremet smag til retten, som spiller perfekt sammen med kylling og den lækre krydrede sauce. Jeg laver ikke saucen spor stærk – den er lækkert krydret – og alle kan spise med. Og så kommer jeg broccoli i, for det passer perfekt til og giver lidt godt grønt til retten. Du kan også supplere op med peberfrugt, blomkålsbuketter, squash eller lign, hvis du synes om det.
Prøv også: min opskrift på stegt ris >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med cashew
- 60 g cashewnødder
- 2 løg, finthakkede
- 400 g kyllingefilet, skåret i tern
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 25 g brun farin
- 20 g majsstivelse
- 300 g broccoli, i buketter
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- friskkværnet peber
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 3 forårsløg, finthakket
Rist cashewnødderne på en tør pande. De skal blot lige have en anelse farve, men ikke være mørke. Tag dem af varmen og sæt til side i en skål.
Sauter løg på panden i lidt olie til de er bløde. Tilsæt kylling og brun kyllingen af under omrøring.
Rør hvidløg, ingefær, fishsauce, soyasauce, grøntsagsboullion, brun faring og majsstivelse godt sammen i en skål. Kom saucen, broccoli og cashew (gem lidt til servering) på panden til kyllingen og varm det op under omrøring. Lad det simre i 10-15 minutter til kyllingen er gennemstegt. Smag til med lidt limesaft og fintrevet limeskal fra en halv lime – gem resten af lime til servering- , samt friskkværnet peber.
Server i skåle med ris og cashew kylling. Drys med forårsløg og lidt cashewnødder, og server lime til at dryppe over.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man godt fryse det ned ??
Hej Mollie
Ja, men det er bedst frisklavet og bliver nok lidt kedeligt efter frys og optøning. Der sker dog intet ved det, så lad det tø op på køl og lynrist på panden ved høj varme inden servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge normal sukker eller palmasukker istedet for farin?
Fordelen ved farin er at det giver den der særlige ‘sticky’ klistrede sauce, hvor sukker primært vil give sødme – og kokossukker vil nok ligge sig lidt som en mellemting. Alternativt kan du bruge honning eller en sirup.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge stødt ingefær i stedet for revet og i så fald hvor meget?😊
Sagtens, jeg ville bruge 1 tsk
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine