Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/langtidsstegt-lammekoelle-i-ovnen/ Aftensmad Efterår, Festmad, Forår, Påskefrokost, Sommer

Langtidsstegt lammekølle i ovnen

Opskrift på langstidsstegt lammekøkken i ovnen, som bliver virkelig lækkert mørt og med en dejligste smag af lam, hvidløg, rosmarin.

Ved denne tilberedning af lammekølle i ovn, får man tilmed en vidunderlig skysauce til, som er perfekt at servere til lammekølle sammen med fx knuste kartofler, tzatziki, en græsk salat eller hvad man nu har lyst til – der er så meget godt tilbehør der smager fantastisk til lam.

Perfekt til påske og skulle der være rester, så er det enormt lækkert i fladbrød eller pita dagen efter.

Prøv også: opskrift på pasta alla norma >>

Langtidsstegt lammekølle i ovnen
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT2H8
Ingredienser
  • 2 kg lammekølle
  • 4 fed hvidløg
  • frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • Til stegning
  • 5 dl rødvin
  • 2 løg, i både
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 2 gulerødder, i tern
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Puds lammekøllen af og rids et rudemønster med en skarp kniv i fedtlaget – pas på ikke at skære ned i kødet.

Kom hvidløg, rosmarin, salt og peber i en morter og stød godt sammen til en ensartet krydderblanding. Gnub krydderblandingen godt ind i lammekøllen og læg den i et smurt ovnfast fad. Dæk med køkkenfilm og sæt på køl til næste dag.

Kom gulerødder, løg, hvidløg og rosmarin i fadet til lammekøllen og sæt den kolde lammemørbrad i en kold ovn. Hæld rødvin og halvdelen af grøntsagsbouillon i fadet og tænd ovnen for 130 grader varmluft.

Hæld godt med væde/fond fra fadet over lammekøllen 1-2 gange i timen. Supplere med ekstra grøntsagsbouillon hvis nødvendigt undervejs.

Steg lammekøllen ved 130 grader varmluft i 2 ½ time, og skru derefter temperaturen op til 150 grader varmluft og steg i 30 minutter eller til kernetemperaturen i lammekøllen er 65 grader.

Sigt stegeskyen fra det ovnfaste fad ned i en skål og skum fedtet fra. Kom stegeskyen i en gryde og jævn evt med en anelse majsstivelse eller saucejævner. Smag godt til.

Lad lammekøllen hvile i 20 minutter på et skærebræt og skær derefter ud.