Orangestænger
Hjemmebagte orangestænger med mørk chokolade er lækkert, både ved juletid og også efterfølgende i vintermånederne til en dejlig kop te og en hyggestund.
Orangestænger smager så dejligt af aromatisk appelsinskal og har blot et strejf af marcipan, som ikke er mere tydelig, end at de knap så marcipanbegejstrede familiemedlemmer også sagtens stadig kan være med.
De er simpelthen så lækre og jeg kan varmt anbefale at bage dem!
Prøv også: opskrift på vaniljekranse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Orangestænger
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- 160 g smør, stuetempereret
- 1 æggehvider
- 200 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- 100 g mørk chokolade, tempereret til overtræk
Smuldr appelsinskal og sukker sammen i en skål i et par minutter. Kom marcipan i og smuldr også det godt sammen med blandingen. Tilsæt derefter smør og rør sammen til konsistensen er helt ensartet, og rør tilsidst æggehviden i.
Bland hvedemel og kartoffelmel sammen i en skål. Sigt melblandingen i dejen og rør den godt sammen.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og tryk strimler at dej til orangestænger ud. Skær dem i stykker på 4 cm og læg dem på bageplader med bagepapir. Sæt dem i fryseren i et kvarter og bag dem derefter direkte fra frys i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad småkagerne køle af på en rist og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Sæt kagerne på et stykke bagepapir, til chokoladen har sat sig.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man i stedet bruge Odense Marcipan Orange og så ikke tilføje appelsinskal? Hvis nu man er bange for at få den bitre smag? :)
Hej Josefine
Jeg kender ikke det produkt, så det må komme an på en prøve.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg havde flere udfordringer med disse. Første udfordring var at trykke dejen ud af sprøjteposen. Det kunne slet ikke lade sig gøre, posen udvidede sig (meget) i spidsen, og tyllen faldt ud. Jeg fik kun 2 cm dej ud. Så skiftede jeg til kødhakkeren på min Kenwood-maskine (som jeg i øvrigt også bruger til vaniljekranse og rutebiler), og det virkede som om dejen var for hård til at komme igennem. Det lykkedes dog. Jeg fik desværre valgt det lille stjernehul, så jeg synes de blev for små (ærgerligt, de er bagt). Undrer mig for øvrigt over at der ikke skal bagepulver i? Jeg satte dem i køleskabet inden bagning (fryseren er for proppet, og en bageplade kan ikke stå der), og de holdt fint formen. Jeg har endnu ikke fået dyppet i chokolade, men nu (dagen efter) er de blevet lidt bløde, og appelsinsmagen er kun bitter og ikke særlig fremtrædende. Jeg må desværre acceptere at jeg ikke skal bage disse igen (selvom jeg er vild med købeversionen). Tak for forsøget og glædelig jul
Hej Lisbeth
Tak for din hilsen og spørgsmål til opskriften.
Jeg bruger en stjernetyl på 9 mm, som beskrevet i tips til opskriften, hvilken størrelse har du brugt? Dejen kræver lidt gode fingerkræfter, men bliver nemmere at sprøjte ud når den bliver lunet af håndvarmen igennem sprøjteposen.
Der skal ikke bagepulver i, det kommer man jo fx heller ikke i vaniljekranse.
Mht at de er blevet bløde, så skyldes det at de ikke er bagt helt nok – det kan være et minuts tid de skulle have længere. Bagetiden kan jo altid variere en del fra ovn til ovn. Det gode er at man faktisk fint kan bage bløde småkager en ekstra gang dagen efter hvis de har fået for lidt og så bliver de perfekt sprøde.
Den bitre appelsinskal kommer fra den hvide del af appelsinen der sidder lige under den yderste orange del, kan du have fået noget af det med i dejen da du rev appelsinerne?
Kh Ann-Christine
Kan de bages uden marcipan, og hvad kan man komme i , i stedet.
Hej Karen
Marcipanen kan ikke erstattes med tilsvarende resultat. Men så vil jeg anbefale at tjekke min opskrift på vaniljekranse og tage udgangspunkt i den i stedet :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine