Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pavlova-med-baer-og-vaniljefloedeskum/

Pavlova med bær og vaniljeflødeskum

Pavlova er en pragtfuld dessert, med sin sprøde porøse marengsbund, der bliver bagt og tilberedt, så den er knasende sprød uden på og stadig en anelse blød inden i. Fyldt med letpisket flødeskum og toppet med bær og/eller frugt – alt efter sæson. Uhm!

Jeg laver oftest pavlova til dessert om sommeren og først på efteråret. Når der er friske bær i sæson og lige nu er der brombær i sommerhuset og godt med søde efterårshindbær på hindbærbuskene i haven. Jeg kunne heller ikke lade være med at købe en bakke danske øko jordbær med hjem, da jeg spottede dem i frugtafdelingen – men jordbær har vi ikke selv i haven på denne tid i år, må lige se at få fundet nogle efterårsjordbær til næste år.

Uanset årstid, så fyld alt det dejlige frugt i din pavlova. Figner er også herligt lige nu og i foråret er den herlig med vaniljeis – pisket til en let softice, groftrevet chokolade og letsyltede rabarber.

Dejligt weekend til jer ♡

PT4H(altinkl)

Pavlova

6 pers.    4 timer (alt inkl)
6 pers.
Ingredienser
  • Pavlova marengsbund
  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. hyldeblomsteddike, hvidvinseddike eller lign
  • 1 tsk majsmel
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 spsk. flormelis til drys på bagepapiret
  • Fyld:
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 1 tsk. flormelis
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Bær og frugt, mynteblade mv efter sæson
  • Chokolade og pisket vaniljeis er også dejligt
Udskriv opskrift
4 timer (alt inkl)
Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne til der dannes lette toppe og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt under kraftig piskning. Tilsæt meget gerne blot en spsk. sukker ad gangen og når halvdelen af sukkeret er pisket i, piskes eddike, majsmel og vanilje i, hvorefter der fortsættes med at piske sukker i.

Pisk kraftigt indtil marengsmassen er sej, blank og skinnende.

Tegn en rund cirkel med blyant efter en stor desserttallerken, vend bagepapiret om. Drys lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen derpå. Form som en dyb tallerken med en tyk bund.

Bag i en forvarmet ovn ved 120 grader varmluft i ca. 1 1/2 time.

Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn til ovnen er helt kold. (tager omkring 2 timer, men den kan fint stå der længere). Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.

Pisk fløden til den er let pisket og luftig og pisk derefter hurtigt flormelis og vanilje i. Fordel i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson.

Serveres og spises mens den er frisklavet.