Ribsgelé
Hjemmelavet ribsgele er rigtig lækkert og det er nemt at lave selv.
Har man plads til en ribsbusk eller to i haven, så er det virkelig vidunderligt hvor mange lækre bær man kan høste år efter år.
Ribsgele kan gemmes til brug i vintermånederne og er også virkelig lækkert at spise som sommeren på nybagte boller, rørt i vaniljeis eller til en grillet kyllingesteg og nye danske kartofler. Det smager bare så lækkert!
Prøv også: min opskrift på ribssaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 glas
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribsgele
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1,50 kg ribs, med stilk, skyllede
- 3 dl vand
- 700 g sukker
- 1 spsk cognac, til at skylle glasset
Lad vand og ribs koge i en gryde med låg i 20 minutter. Sigt saften gennem et bomuldsklæde i en sigte og pres gerne saften lidt ud af de kogte ribs. Kom den rene sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.
Kog op og lad det derefter simre svagt ved lav varme under låg i 45 minutter.
Skold rengjorte glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac eller anden stærk spiritus, som derefter hældes ud.
Kom den varme ribsgelé på glas, lad ribsgeleen køle helt af. Sæt låg på og opbevar køligt.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Du laver mange god opskrifter, men denne her er jeg ikke imponeret over.
Som flere andre er min gele også tynd som saft. Du giver ganske rigtigt et forslag til hvordan man kan redde den.
Men jeg tænker blot til en anden gang, man har jo ikke en chance for at vide hvor meget pektin der er i sine bær, kan opskriften mon bruges eller skal man rede gelen igen?
Og jeg tænker også hvor meget pektin skal man tilføje når man skal prøve at redde den? Lidt pektin kan jo være et vidt begreb.
Jeg vil ikke være sikker på at lave det på denne måde en anden gang, jeg vil være så ærlig over at bruge så meget tid for så at være nødt til at rede den bagefter.
Hej Elisabeth
Jeg er ked af at høre opskriften ikke lykkedes for dig. Men har du brugt friske og lidt umodne bær på stilk, som der står i opskriften?
Det er afgørerende, da det er der det høje pektinindhold er. Hvis man bruger frosne bær vil pektinindholdet falde betragteligt, og så kan man ikke lave gele uden at komme en eller anden form for geleringsmiddel i. Geleringsmiddel fåes i forskellige varianter, så der vil jeg anbefale at se mål på emballagen.
Jeg har ikke taget højde for brug af frosne bær i opskriften, da jeg laver den med friske og lidt umodne bær i sæson.
Kh Ann-Christine
Hejsa, er det korrekt at man simrer MED låg 45min?
Hej Christina
Ja, det er sådan jeg laver ribsgele :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg er også igang med ribs.
Derfor vil jeg lige dele en hjemmelavet løsning til dræningen.
Jeg har ganske enkelt klippet en af de ultra fintmaskede poser, man normalt bruger til frugt op i bunde og den ene side.
Det giver en hurtig filtrering. Jeg bruger samme pose når jeg dræner rygeost.
Hej Kurt
Det er et rigtig godt tip! Tak for at dele det og god fornøjelse med ribsene :)
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine