Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sesamkylling/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Sesamkylling med ris og ingefæryoghurt

Nem og lækker opskrift på sesamkylling med ris, grøntsager og en lækker spicy ingefæryoghurt. Det smager så godt – og en ret som denne kan du variere med alverdens andre dejlige grøntsager, alt efter hvad du har i køkkenet og grøntskuffen. Find alle ingredienserne frem inden du går i gang, kom alt til sesam kyllingen i en skål og så tager det ingen tid at bikse maden sammen.

Sesamkyllingen er dejlig krydret, saftig og med både smovs og smag, som giver god smag til de milde ris og grøntsager.

Prøv også: opskrift på teriaky kylling >>

Sesamkylling med ris og ingefæryoghurt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Sesamkylling
  • 400 g kylling, i tern
  • 2 spsk tahin, lys
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1,50 tsk majsstivelse
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk brun farin
  • 40 g sesamfrø
  • 2 spsk sesamolie
  • Derudover
  • 3 dl basmati ris
  • 2 porre, skåret i tynde skiver
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 100 g spinat
  • ingefær yoghurt med chili
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • Til servering
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 15 g sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen.

Varm sesamolie op på en pande og brun kyllingekødet af. Rør alle ingredienserne til sesamkyllingen sammen og kom dem på panden til kyllingen. Varm det godt igennem og lad det simre i 6-8 minutter til kyllingen er mør.

Varm en anden pande op med olie og sauter porre, ingefær og hvidløg til porrerne er møre. Kom spinat på og varm godt igennem til spinaten falder lidt sammen.

Rør yoghurt med ingefær og sriracha, smag til med salt og peber

Anret risene i dybe skåle sammen med sesamkylling og grøntsager. Drys forårsløg og sesam over og dryp med ingefæryoghurt.