Stegt flæsk med persillesauce


Stegt flæsk med persillesauce er en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt. Det er virkelig nemt at lave og smager skønt!
Stegt flæsk med persillesauce er ekstra godt, når det serveres med nye danske nye kartofler, rigeligt med frisk hjemmedyrket persille – både i persillesaucen og som tilbehør – og en kold hvedeøl til.
Det passer perfekt til en af de første sommerdage og så er det tilmed nem hverdagsmad.
Prøv også: jordbær med fløde og myntesukker >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt flæsk med persillesauce
- 800 g flæsk, i skiver
- Persillesovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 0,50 øko citron, saft og skal herfra
- 2 håndfulde persille, finthakket
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 1 kg kartofler, kogte
- 1 håndfuld persille, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Stegt flæsk
Drys lidt salt over flæsket og læg det på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.
Kartoflerne
Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand, kog op og kog derefter i cirka 20 minutter alt efter størrelsen af kartoflerne. Tjek om de er klar og møre og hæld derefter vandet fra. De kan holde sig lune i gryden med låg på (uden vand) til flæsk og saucen er klar.
Persillesauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i, til det er en jævn masse, og pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kog persillesaucen i ca. 5 minutter ved middelvarme, mens den piskes igennem, og smag den til med citronsaft og -skal, persille samt salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Anne-Christine. Tak for de mange gode opskrifter; tit er du som et fyrtårn når jeg løber tør for idéer! Ang. din stegt flæsk opskrift, vil jeg gerne dele lidt af min erfaring mht persillesovsen. Jeg har i mange år brugt det gode kartoffelvand blandet ca 1/2 del med sødmælk til at lave sovsen, og så siges det at kartoffelvand skulle være så sundt. Jeg har også brugt en smule af fedtstoffet fra flæsken til at give lidt mer smag, men mn skal passe på med at flæsket er ikke blevet branket i ovnen.. Glædeligt forår- nu skal jeg sanke noget ramsløg til en god pesto!
Hej Pete
Mange tak for din søde hilsen og for at dele dit fine tip til den gode persillesauce.
Rigtig godt forår til dig og god fornøjelse med alle de lækre ramsløgsblade :)
Kh Ann-Christine
Bruger du sous vide i dit køkken?
Kan man med fordel sousvidde flæsk i skiver? altså sousvidde før stegning)
Svar gerne pr. mail
Hej Klaus
Det gør jeg ikke, så kan desværre ikke på nuværende tidspunkt hjælpe med gode tips i den sammenhæng til stegt flæsk
Kh Ann-Christine
det smager godt men vi brandte halvdelen af flæsket på
Dejligt det smagte godt, men selvfølgelig ærgeligt at en del af flæsket brændte på.
Huskede I at vende dem nogle gange undervejs? Nogle gange kan ovnen også bage uens, og så kan man lige flytte lidt rundt på stykkerne, så alle bliver stegt ens og jævnt.
Kh Ann-Christine