I dag er der blevet lavet tomater med smag at sol. Smagen er som de soltørrede på glas, bare meget bedre, måske fordi de er hjemmelavet… Jeg tørrer dem selv i ovnen med mine favorit tomat krydderier, rosmarin og timian. De er super nemme at lave, og man føler sig lidt overskudsagtig, mens de står og tørrer i ovnen.
I dag brugte jeg små økologiske cherrytomater. Tomaterne blev halveret, lagt på en bageplade med bagepapir og krydret med den gode kryddersalt fra Ærø og friske kviske rosmarin, se resten af opskriften på de langtidsbagte tomater her.
De tørrede tomater, kommer jeg i et glas med låg, og opbevare dem i køleskabet. De smager skønt og er meget anvendelige, både til at småspise af, men også i sandwich, tilbehør til tapas, ovenpå en pasteret osv.
I aften skal vi have dem på en god grovpaste, vendt i lidt pesto, med tørrede tomater og flager af god parmasan ost. Lækker og nem aftensmad.
Jeg ved ikke hvor længe de kan holde sig i køleskabet, for en bageplade får hurtigt ben at gå på herhjemme… men jeg vil gætte på en lille uges tid.