Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fantastisk-pizza-med-laks-og-wasabi/ Aftensmad Bålmad, Familiefavoritter, Fisk & Skaldyr, Italiensk, Nem Hverdagsmad, Pizza, Sommer

Pizza med laks og wasabi

Denne vidunderlige Pizza med røget laks, wasabi, rucola og citron smager simpelthen forrygende.

Det er en temmelige anderledes pizza, men den er frisk, sprød, lækker og er genial til en pizzaaften med et glas sprød hvidvin i glasset.

Pizzaen med laks og wasabi kan også serveres skåret ud i mindre stykker som en lækker appetizer og overrasker virkelig positivt i smag og sammensætning.

Prøv også: opskrift på ceviche med laks >> 

PT2HPT30M2

Pizza med laks og wasabi

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Antal2 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
  • Topping
  • 150 g flødeost, naturel
  • 0,50 tsk wasabi
  • 4 håndfulde rucola
  • 100 g koldrøget laks
  • 1 citron, saft og fintrevet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

Bagning og topping
Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Sæt bundene i ovnen og forbag dem uden fyld til bundene er sprøde. Lad dem køle lidt af på en rist.

Rør wasabi og smøreost sammen og smag til – den må gerne rive lidt, men skal ikke være al for stærk. Fordel wasabicremen på de afkølede pizzabunde, så osten ikke smelter på den varme pizzabund. Fordel laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.

Server med masser af frisk sprød rucola og dryp citronsaft samt lidt revet citronskal over.